Csinosodik a Centrum környéke

Csinosodik a Centrum környéke
Miskolc – Olvasónk érdeklődött szerkesztőségünkben arról, hogy “a miskolci Centrum Áruház elé miért nem rakják vissza a padokat?” Ugyanakkor: “a Centrum oldalában lévő beton virágtartók méteres gazzal vannak tele. Miért nem viszik el, vagy miért nem ültetnek bele?”


Pásztor Imrétől, a Miskolc Holding kommunikációs vezetőjétől mindezek kapcsán megtudtuk, hogy ezen a héten hat darab ülőpadot helyeztek ki a Centrum környékére.

– A megújult főutca idén tavasszal, a beültetett közel 100 díszfának köszönhetően már többször virágba borult – tette hozzá. – Külön virágokat nem tervezünk ültetni a főutcára, ezeket a nyáron árnyékot adó, tavasszal virágzó díszfák pótolják. Ezen kívül, a meglévő főutcai zöld felületekben idén is ott vannak az évelő zöldek, cserjék, bokrok.

A kommunikációs vezető elmondta azt is, hogy a Centrum előtt a Városgazda gondozásában lévő virágtartókba hamarosan érkeznek majd a nyári virágok, a kertészek a napokban a Győri kapuban lévő egykori Tokaj szolgáltatóház előtti teret virágosították, és ez igaz a Zoltán- és a Rácz Ádám utcára is. Szintén a Centrum előtt lévő, de dudvás virágtartók ügyében a város illetékes hatósága jelzéssel élt a tulajdonos felé, hogy tegyék rendbe a főutcára nem illő virágtartókat.

ÉM-JLI