Friss hírek

2008.07.26. 10:33

A republikánusok Hitlerhez hasonlítják Obamát

<p>A legtöbb republikánus hírcsatorna felveti az Obama-Hitler párhuzamot, miután a német vezér kultuszához hasonlítják az erősödő Obama-imádatot. Kifogásolják, hogy Obama Messiásnak állítja be magát, és az amerikai szabadságot féltik a kialakulni látszó személyi kultusztól.</p>

Miközben a republikánusokhoz közel álló médiumok élesen bírálják az amerikai sajtó elfogultságát és "Obama mániáját", egyre inkább arra a veszélyre hívják fel figyelmet, ami egy politikus kritika nélküli imádatából fakad. Úgy ítélik meg, hogy ezt nemcsak a demokrata elnökjelölt, hanem a mellette leplezetlenül kampányoló amerikai sajtó nagy része is gerjeszti.

A republikánusokhoz közel álló Rush Limbaugh, a legnépszerűbb humoros show vezetője már csak American Barack Channelnek nevezi az ABC-t, az NBC rövidítésének pedig a National Barack Channel nevet adta. A republikánus kampánystáb egyre gyakrabban emlékeztet arra, hogy az amerikai nép mindig az értelem alapján választott, és az Obama-imádat kezd veszélyes méreteket ölteni. A kultusz elhomályosítja a tisztánlátást, és olyan irányba viheti az amerikai közéletet, amely eddig idegen volt tőle: a cézárok és vezérek tradícióját jelenítheti meg az amerikai történelemben. Berlini beszéde után az amerikai sajtó egy része számos párhuzamot vont Barack Obama és a pályája kezdetén álló Adolf Hitler között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!