Friss hírek

2009.09.29. 19:52

Könyvtári Napok - idén a nagyik állnak a középpontban

<p>A nagyik állnak az idei Könyvtári Napok középpontjában - mondta a Független Hírügynökségnek az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke. Fodor Péter hozzátette, hogy október 5-e és 11-e között országszerte több ezer könyvtárban szerveznek különbözõ programokat elsõsorban az idõseknek. Idén is lesz Könyves Vasárnap: a könyvtárak jelentõs részébe ingyen lehet majd beiratkozni, és büntetés nélkül lehet visszavinni a már lejárt könyveket is.</p>

Idén október 5-e és 11-e között rendezik meg a hagyományos Könyvtári Napokat. Most még nem tudni pontosan, hány könyvtár vesz részt az akcióban, mert még tart a regisztráció, de az már most is látszik, hogy több ezer intézményrõl van szó- mondta Fodor Péter. Idén a nagyikra fókuszálnak: számos olyan programot szerveznek, amely kifejezetten az idõsebb korosztálynak szól. Egyebek mellett internetes oktatással és különbözõ vetélkedõkkel is várják az érdeklõdõket.

Az egyhetes rendezvénysorozat kiemelkedõ eseménye október 11-én a Könyves Vasárnap lesz: nem csak közkönyvtárak, hanem egyetemi, egyházi és pedagógiai könyvtárak is kinyitják kapuikat ezen a napon. A legtöbb helyre ingyen lehet majd beiratkozni, és nem kell büntetést fizetni a lejárt könyvekért sem. Országosan több tízezer kötet kerül ilyenkor vissza a könyvtárakba.

A résztvevõ intézményekrõl és a programokról részletes tájékoztatás a http://osszefogas.kjmk.hu internetes oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!