Helyi közélet

2015.01.01. 12:02

Nézőpont: Üdv, új év!

<em>Hacsak az év végi köszöntéseket nézzük, is láthatja mindenki, mennyit változott a világunk az elmúlt évtizedekben. Nem is olyan rég még képeslapokat küldtünk egymásnak az új évre, annak idején – mint majd’ minden kislány – én is gyűjtöttem ezeket a színes lapokat – szerencsemalac, kéményseprő, gyöngyöző itallal töltött pezsgőspohár volt látható rajtuk – volt belőle egy egész doboznyi</em>. <strong>Hajdu Mariann jegyzete</strong>.

Hacsak az év végi köszöntéseket nézzük, is láthatja mindenki, mennyit változott a világunk az elmúlt évtizedekben. Nem is olyan rég még képeslapokat küldtünk egymásnak az új évre, annak idején – mint majd’ minden kislány – én is gyűjtöttem ezeket a színes lapokat – szerencsemalac, kéményseprő, gyöngyöző itallal töltött pezsgőspohár volt látható rajtuk – volt belőle egy egész doboznyiHajdu Mariann jegyzete.

Aztán feltűnt, hogy már nem jönnek a lapok. Néha az idősödő nagybácsiktól befutott egy-egy, de az is egyre ritkábban. Jöttek viszont az sms-ek, e-mailek, a legtöbb néhány mondat köszöntővel – néha versikével – tűzdelve, de volt, aki a régi, képeslapokra hajazó üdvözlő fotókat is mellékelt a leveléhez. Ám lassan ezt az üdvözlő formát is tehetjük múltidőbe, mert ma már kevesebb sms és email jön, mint az előző években, a legtöbb kedves üzenet a Facebookon landol.

Mert újra változott a világ – most sokkal gyorsabban – és népszerűbb lett az ingyenes közösségi portálon köszönteni egymást. Azért kíváncsi lennék, hogyan tovább. Mert amilyen rohamtempóban fejlődik a technika, nem lennék meglepve, ha egy-két éven belül a mostani módi is ódivatúvá válna.

Képeslap, sms, e-mail avagy Facebook-üzenet: imádtam, imádom mindegyiket. Az új évet azonban örülök, hogy jó barátaim körében köszönthetem. Sok-sok éve, mondhatom, évtizedek óta – személyesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában