Friss hírek

2008.12.19. 05:44

VASUTASSZTRÁJK - Folytatódik a munkabeszüntetés

<p>Folytatódik a vasutassztrájk, miután a csütörtök esti egyeztetésen sem született megállapodás a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) között. Azt, hogy mikor folytatódnak a tárgyalások a MÁV és a szakszervezetek között, egyelőre nem tudni.</p>

A követelések mellett az úgynevezett még elégséges szolgáltatás kérdésében sem sikerült megállapodni a vasúttársaságnak az érdekképviselettel. A vasúttársaság korábban 976 vonat közlekedését akarta elérni, ezt lecsökkentette mostanra napi 724 járatra. Ez az összes napi vonatnak körülbelül 20 százaléka. A VDSzSz ugyanakkor továbbra is a saját álláspontjához ragaszkodik, azaz hogy ennek körülbelül csak a fele, 372 vonat járjon.

Bárány Balázs, a VDSzSZ alelnöke szerint a MÁV ajánlatát nem tudják elfogadni, annyi vonatot közlekedtetnének ugyanis, amennyi "nevetségessé teszi a sztrájkot". A támogatottság egyébként egyre nagyobb, meglátásuk szerint egyre több vasutas csatlakozik.

Az országban így továbbra is teljesen kiszámíthatatlan marad a közlekedés a vasárnap óta tartó vasutassztrájk miatt. A VDSzSz követelései továbbra is 10 százalékos pótlék kifizetése a kiszervezett cégek dolgozóinak és egyszeri 250 ezer forintos kifizetés a MÁV Cargo privatizációjából minden vasutasnak.

Azt, hogy mikor folytatódnak a tárgyalások a MÁV és a szakszervezetek között, egyelőre nem tudni. Azért nem egyeztek meg a folytatás időpontjában, mert a szakszervezet képviselői csütörtökön kivonultak az egyeztetésről - mondta a Független Hírügynökségnek pénteken reggel Kavalecz Imre, a vasúttársaság sajtófőnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!