Sport

2015.08.26. 13:27

MKC: Harmincnyolc fellépésük lesz

Mezőkövesd - Szerdán kezdi meg bajnoki szereplését a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - Szerdán kezdi meg bajnoki szereplését a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.A matyóvárosiak legnagyobb igazolása az volt, hogy a vezetőedzői poszton sikerült megtartaniuk azt a Skaliczki Lászlót, aki egykor szövetségi kapitányként is hosszú ideig irányította a magyar férfi válogatottat.

A huszadik

– Két évtizede dolgozom az élvonalban, ez lesz a huszadik szezonom – kezdte a mesteredző. – Annak ellenére, hogy nagyon régi motoros vagyok a szakmában, még most is izgulok. Egészséges drukk van bennem, alig várom a szezonkezdést, a rajtot. Ebben a sportágban élem az életemet, nekem ez a mindenem, készültem és készülök. Csodálatos érzés kivonulni a pályára, bemutatkozni, fejet hajtani a nagyérdemű előtt, színház ez, méghozzá a javából.

A trénertől ezután arra kértünk választ, hogy jól érzi-e magát Mezőkövesden és nem gondolkodott-e azon a két idény között, hogy továbbáll.

– Ebben az a sztori, hogy mindvégig hittem a nemzetközi szereplésben, reményem azonban nem vált valóra – felelte a szakvezető. – Ennek okait már ne elemezzük, túl vagyunk rajta, felesleges visszafelé tekinteni. Kialakult egyfajta helyzet, ezt igyekeztem kezelni, és mivel volt egy felfelé ívelésünk, közben stabilizáltuk magunkat, úgy éreztem, hogy az a közös munka, amit Mezőkövesden végeztem, folytatható.

Öt hét munka

A Mezőkövesdi KC alapozása öt hétig tartott, zavartalan volt, bár a negyvenfokos hőséget természetesen nehezen viselték a játékosok. Az alakulat nem utazott edzőtáborba, a munkát hazai környezetben végezték el a keret tagjai.

– Ha azt kérdezik tőlem, hogy jól sikerült-e a felkészülésünk, mindig széttárom a kezem – folytatta Skaliczki László. – Régen rájöttem már arra, hogy a fecsegésnek se eleje, se vége nincs. Mindig a bajnokságban derül ki, hogy miként szorgoskodtunk, a megszerzett pontok igazolják vissza, vagy utasítják el a szakmai munka színvonalát, milyenségét. Az erőgyűjtés időszakában harminckilenc foglalkozást tartottunk és tizenegy mérkőzést játszottunk. Megcsináltuk, amit elterveztem, amit elképzeltem, az eredményeink is jók voltak, de kritikai észrevételeket is meg kellett fogalmaznom. Úgy látom, hogy jó közösség alakult ki nálunk, a fiatalok is fokozatosan beépülnek, magam is kíváncsi vagyok arra, hogy miként élnek majd azzal a bizalommal, amit kapnak tőlem. Karakteres kézilabdát akarunk játszani, olyat, amely megfelel a törvényszerűségeknek. El tudjuk helyezni magunkat az itthoni palettán, az úgynevezett negyedik kategóriában vagyunk, ennek megfelelően a biztos bennmaradás kiharcolása az elsődleges célunk. Többet egyelőre nem ígérhetek.

A bónuszokért

A szakvezető ezután arról beszélt, hogy a jó rajt mindig fontos, most azonban nem teljesen biztos, hogy startjuk rózsákkal lesz kikövezve.

– Két és fél hét alatt öt mecc­s vár ránk, s tudvalévő, hogy a rohamtempó nem kedvez nekünk. Az elején a felsőháziakkal csapunk össze, a nyitány keretében Balatonfüredre utazunk: a sportág történelemkönyveit ne vegyük elő, s ne hivatkozzunk arra, hogy a múltban hány meglepetést okoztunk, a bányászkodást hagyjuk meg a krónikásoknak. Nekem mint vezetőedzőnek az a fontos, hogy mindig motiváltan lépjünk pályára, mérkőzésről mérkőzésre fejlődjünk és lépegessünk előre. Bajnoki szereplésünket egyébként a plusz és a mínusz pontok egyenlege határozza majd meg. Nekünk az alsóházra kell készülnünk úgy, hogy az alapszakaszban minél több úgynevezett bónuszpontot sikerüljön megkaparintanunk. Fellépéseinket súlyozni fogjuk: döntő a hazai mérleg és az, hogy megtöltsük csarnokunkat, szurkolóink pedig támogassanak bennünket. A külső körülményekkel pedig nem foglalkozunk. Például azzal sem, hogy jó-e nekünk a szerda-szombati menet. Ilyen a versenyrendszer, ehhez kell igazodnunk. Harmincnyolc találkozó vár ránk, ehhez jönnek a Magyar Kupa-meccsek, ezeken lehet gyakorolni, rutint és tapasztalatot szerezni.


Az új igazolásokról, a külföldiekről

Az új igazolásokról, a hozzájuk érkezett fiúkról Skaliczki László, az MKC vezetőedzője elmondta, hogy ezen a téren szoros kapcsolatban állt Mata Tiborral, a klub elnökével. Utóbbi határozott kérése az volt, hogy keretükben kevesebb külföldi kapjon helyet, ugyanakkor lehetőségeiket behatárolják az anyagi kérdések.– Klubunk első embere mindig kikérte a véleményemet, a tárgyalások azonban rendre rámaradtak – vázolta Skaliczki László. – Ez a gyakorlat általában helyes is, hiszen az elnök kezében van a „kasszakulcs”, ő tudja, hogy meddig mehet el és mit nem léphet át. Itt jegyzem meg, hogy bennünket tavaly azért támadtak, mert kilenc külföldit vonultattunk fel. Ez újabban magyar sajátosság, és azért van így, mert az idegenlégiósok többnyire olcsóbbak, mint a hazaiak, ráadásul semmivel nem rosszabbak a mieinktől. Az árakat ne boncolgassuk, az sem vezet célra, ha a vendégmunkásokról elmélkedünk, tudomásul kell vennünk a jelenlegi gyakorlatot. Csak egy példa máshonnan: a Vác is tele van külföldi kézilabdázóval. Amíg az itthoni fiatalok nem érnek be, vagy tudásban nem nőnek fel a krém szintjére, addig marad az átigazolási front.


Mezőkövesd - Az új igazolásokról, a hozzájuk érkezett fiúkról Skaliczki László, az MKC vezetőedzője elmondta, hogy ezen a téren szoros kapcsolatban állt Mata Tiborral, a klub elnökével. tovább »

Mezőkövesd - Az alapszakaszban 26 meccset játszik a Mezőkövesdi KC, a belépőárak egységesek. tovább »

Mezőkövesd - A Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapatának 2015/2016-os játékoskerete. tovább »

Mezőkövesd - A Mezőkövesdi KC U23-as együttese az NB II-es bajnokság észak-keleti csoportjának küzdelemsorozatán vesz részt. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!