A Mezőkövesd nem azonos a Veszprémmel

Akt.:
Skaliczki László, az MKC vezetőedzője
Skaliczki László, az MKC vezetőedzője
Mezőkövesd – Az új igazolásokról, a hozzájuk érkezett fiúkról Skaliczki László, az MKC vezetőedzője elmondta, hogy ezen a téren szoros kapcsolatban állt Mata Tiborral, a klub elnökével.

Utóbbi határozott kérése az volt, hogy keretükben kevesebb külföldi kapjon helyet, ugyanakkor lehetőségeiket behatárolják az anyagi kérdések.

– Klubunk első embere mindig kikérte a véleményemet, a tárgyalások azonban rendre rámaradtak – vázolta Skaliczki László. – Ez a gyakorlat általában helyes is, hiszen az elnök kezében van a „kasszakulcs”, ő tudja, hogy meddig mehet el és mit nem léphet át. Itt jegyzem meg, hogy bennünket tavaly azért támadtak, mert kilenc külföldit vonultattunk fel. Ez újabban magyar sajátosság, és azért van így, mert az idegenlégiósok többnyire olcsóbbak, mint a hazaiak, ráadásul semmivel nem rosszabbak a mieinktől. Az árakat ne boncolgassuk, az sem vezet célra, ha a vendégmunkásokról elmélkedünk, tudomásul kell vennünk a jelenlegi gyakorlatot. Csak egy példa máshonnan: a Vác is tele van külföldi kézilabdázóval. Amíg az itthoni fiatalok nem érnek be, vagy tudásban nem nőnek fel a krém szintjére, addig marad az átigazolási front.

A meccsszámról

A férfi kézilabda NB I alapszakaszában a Veszprém együttese nem szerepel, így a 13 csapat mindegyike 24 mérkőzést játszik. Az alapszakasz végén az 1–5. helyezettek a Veszprém csapatával kiegészülve 10 fordulós, ligarendszerű rájátszásban döntik el a bajnoki helyezéseket. A rájátszás utolsó kettő, 9. és 10. fordulójában kerül sor az alapszakaszgyőztes és a Veszprém közötti mérkőzésekre. Az alapszakasz 6–13. helyezettjei a bajnokság 7–14. helyéért a rájátszásban nyolcas csoportban, oda és vissza megmérkőznek, bónuszpontokkal indulva: az alapszakasz hatodik helyezettje 11, a hetedik 10, a nyolcadik 8, a kilencedik 7, a tizedik 5, a tizenegyedik 4, a tizenkettedik 2, a tizenharmadik pedig 1 bónuszponttal kezdi meg a rájátszást, vagyis az alsóházi gárdákra összesen 38 bajnoki meccs vár.

Sok-e a harmincnyolc összecsapás? – kérdeztük Skaliczki Lászlót, aki ezt válaszolta: „Persze, hogy sok! Az 1996/97-es idényben, amikor a Pick Szegedet treníroztam, a Bajnokok Ligája-derbikkel együtt negyvenegyszer vonultunk ki a pályára, most a Mezőkövesddel is csaknem ennyiszer küzdünk majd. A sűrítés pedig nem nagyon fekszik a kisebb költségvetésű kluboknak, a szűkebb kerettel gazdálkodóknak, hiszen a sérülés, a betegségek, az eltiltások akkor is jönnek, ha nem számolunk velük”.

ÉM-KT


MKC: Harmincnyolc fellépésük lesz

Mezőkövesd – Szerdán kezdi meg bajnoki szereplését a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata. tovább »

A Mezőkövesdi KC sorsolása és a jegyárak

Mezőkövesd – Az alapszakaszban 26 meccset játszik a Mezőkövesdi KC, a belépőárak egységesek. tovább »

A Mezőkövesdi KC 2015/2016-os játékoskerete

Mezőkövesd – A Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapatának 2015/2016-os játékoskerete. tovább »

MKC: Az NB II-ben is játszanak

Mezőkövesd – A Mezőkövesdi KC U23-as együttese az NB II-es bajnokság észak-keleti csoportjának küzdelemsorozatán vesz részt. tovább »
Sporthírek


hirdetés


hirdet�s