Friss hírek

2009.11.19. 19:04

Hagymával tömik a moldovai katonákat a H1N1 ellen

<p>Extra adag vörös - és fokhagymát kapnak a katonák az influenza elleni harchoz - jelentette be a moldovai védelmi minisztérium vezetõ fõorvosa csütörtökön. 19 egyenruhás van kórházban az influenza szövõdményei miatt.</p>

"25 gramm vöröshagymát, és 15 gramm fokhagymát adunk nekik pluszban a napi fejadagjukhoz" - mondta Sergiu Vasislita ezredes az AFP hírügynökségnek. A moldovai honvédelmi minisztérium vezetõ fõorvosa szerint õk ezzel veszik fel a küzdelmet az influenzával szemben. A mennyiség egy kisebb fej hagymának és néhány fokhagyma-gerezdnek felel meg - teszi hozzá az AP, amely szerint Moldovában is az immunrendszert erõsítõ hagyományos gyógymódnak tartják a hagymafogyasztást.

Vasislita elmondta, a döntést azután hozták, hogy két hét alatt 24 katona betegített meg a H1N1 Moldovában. Az AFP szerint 19-en közülük kórházi ápolásra szorulnak a szövõdmények miatt. Az ország egész területén ezren kapták el a vírust. Átmeneti szünet után épp a héten nyíltak meg újra az iskolák és a felsõoktatási intézmények, de öt gimnázium és egy egyetem továbbra is zárva van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!