Bulvár, celeb

2010.10.14. 16:50

Visszavonták Angelina Jolie forgatási engedélyét!

<p>A Magyarországon és Boszniában játszódó film komoly veszélbe került, ugyanis a minisztérium visszavonta Angelina Jolie forgatási engedélyét.</p>

Visszavonta Angelina Jolie háborús szerelmi filmjének forgatási engedélyét a boszniai Muzulmán- Horvát Szövetség kulturális minisztériuma a növekvő felháborodás hatására.
Az AFP csütörtöki közlése szerint az amerikai filmsztár azért harcol, hogy meggyőzze a helyi hatóságokat, hagyják mégis jóvá első rendezői munkájának forgatását.

A felháborodás oka, hogy a koprodukciós film témája egy megerőszakolt bosnyák nő és szerb erőszaktevője közt kibontakozó szerelem. Angelina Jolie a szarajevói Scout Film-mel közösen készítené el a filmet, és a forgatókönyvet be is adták a minisztériumba. Edin Sarkic a boszniai produkciós cég vezetője azt mondta, hogy "csak reménykedni tud a pozitív válaszban".

Angelina Jolie és Brad Pitt Budapesten - Videó >>>


Jolie, aki jelenleg Magyarországon tartózkodik férjével, Brad Pittel, abban reménykedett eddig, hogy novemberben elkezdheti a forgatást Szarajevóban és Zenicában. "Nem forgathatják le a filmet Boszniában, illetve csak akkor, ha olyan forgatókönyvet mutatnak be, amely alapjaiban különbözőik az eddigitől"- mondta a boszniai állami rádiónak adott interjújában Gavrilo Grahovac kulturális miniszter, szerdán.

A dél-szláv háborúban megerőszakolt nők szerint is tűrhetetlen a film témája. A helyi média számolt be arról, hogy a háborús Love story-ban egy szerb erőszaktevő és bosnyák muzulmán áldozata között szövődik szerelem. "A háború idején megerőszakolt több ezer nő vallomásai közt egyetlen egy sem akadt, amely az áldozat és a tettes közti szerelemről szólt volna. Nem hagyjuk, hogy meghamisítsák a szenvedésünket" - mondta Bakira Hasecic, az áldozatok szövetségének vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!