Bulvár, celeb

2010.02.22. 15:39

A Bombák földjén tarolt a BAFTA-gálán

<p>Kathryn Bigelow filmje, a "Bombák földjén" tarolt a vasárnap esti BAFTA-gálán Londonban.</p>

A háborús dráma nyolc jelöléséből hatot díjra váltott: megkapta a legjobb filmért, a legjobb rendezésért, a legjobb eredeti forgatókönyvért, valamint az operatőri és vágói munkáért és a legjobb hangért járó elismerést. Kathryn Bigelow egyébként a BAFTA-díjak történetében az első nő, aki megkapta a rendezői díjat.


A rendezőnő ezzel gyakorlatilag kiütötte volt férje, James Cameron "Avatar" című moziját, amit szintén nyolc díjra jelöltek. A bemutatása óta kétmilliárd dollárt termelő film azonban végül csak a vizuális effektekért és a látványtervért kapta meg az elismerést.

A legjobb színésznek járó díjat Colin Firth kapta a "Single Man" című moziban nyújtott alakításáért, míg a legjobb színésznőnek Carey Mulligant találták az "Egy lányról" című filmben. A mellékszereplők között Mo Nique (Precious) és Christoph Waltz (Becstelen Brigantyk) diadalmaskodott. Az év felfedezettjének járó Orange Rising Star díjat pedig a Twilight sztárja, Kristen Stewart vehette át.

A BAFTA-díjátadó, amelyen filmsztárok mellett Vilmos herceg is részt vett, az Oscar-gála előtti utolsó nagyobb filmes mustrának számít. Az Amerikai Filmakadémia díjait március 7-én adják át Los Angelesben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!