Bulvár, celeb

2008.01.02. 15:55

A Pókember lett az első

<p>Idén is sikerült annyi pénzt a mozikban hagyni, hogy abból bármelyik fejlődő ország helyzete feljavulna. Főként a folytatások hódítottak.</p>

A filmstúdiók ez évben is jócskán megtömték a zsebüket a nép szórakoztatása címén.

Idén is sikerült annyi pénzt a mozikban hagyni, hogy abból bármelyik fejlődő ország helyzete feljavulna. Főként a folytatások hódítottak, az első húsz legjövedelmezőbb film között nyolc is található belőlük.

A lista élén potom 337 millió dollárral a Pókember harmadik felvonása végzett. Ám csak a kasszáknál örvendett sikernek. Mivel a történetre nagyobb hatással volt a fejlődési zsákutcának bizonyuló emós életérzés, mint az eredeti képregény.

A fanyalgó rajongók hatására a stúdió búcsút is intett az egész alkotó gárdának. Peter Parker fekete kalandjait mindenki kedvenc ogréje követi, aki szintén triplázott a Harmadik Shrekkel. A dobogóra még felküzdötték magukat a világ legfurcsább földönkívüliei, a Transformerek.

A diadalmaskodó alkotásokat újabb három széria rész követi. A Karib-tenger kalózai és a Bourne Ultimátum közé befurakodott a legismertebb varázslótanonc ötödik története, a Harry Potter és a Főnix Rendje.

Mögöttük szorosan vonul a maroknyi spártai harcos a 300-ban. A szimpatikus patkánynak, L’ecsónak sikerült a nyolcadik helyre elegendő kétszáz milliót összefőznie.

A húszas mezőnyben még szerepel többek közt Jackie Chan és Chris Tucker remélhetőleg utolsó agymenése, a Csúcsformában 3, John McClane negyedik USA mentőakciója, a Die Hard 4.0, és a Fantasztikus Négyes harca a pixel borzadalom Ezüst Utazó ellen. Valamint az Oscar-gálán valószínűleg rengeteg díjat begyűjtő, Amerikai Gengszter.

Forrás: www.rtlklub.hu

További cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!