Sárospatak

2020.04.28. 18:30

Lorántffy Zsuzsannára emlékeztek Patakon

Lorántffy Zsuzsanna halálának 360. évfordulójára emlékeztek a sárospataki református egyházközség nőszövetségének tagjai.

Bódisz Attila

Fotó: Bódisz Attila

Ebből az alkalomból a kijárási korlátozás miatt zárt körben megkoszorúzták a fejedelemasszony Iskolakertben található szobrát, akinek nevét is viseli közösségük.

Fodorné Nagy Sarolta református lelkipásztor, a nőszövetség elnöke az Északnak elmondta: Lorántffy Zsuzsanna irányító, mértékadó személyiség volt. Számára a Biblia tanításai adták az alapot, az abban olvasottakhoz mérte az összes tevékenységét akkor is, ha a család ügyeit intézte, valamint akkor is ezt tartotta szem előtt, amikor a nagypolitikával foglalkozott. A lelkipásztor kiemelte: Sárospatak neki és férjének, I. Rákóczi Györgynek kulturális és gazdasági tekintetben is a felvirágzását köszönheti. Előremutató, akkoriban rendkívül modernnek számító és máig időtálló reformokat hajtottak végre. Nem véletlenül tiszteli őket és családjukat az egész ország – mondta Fodorné Nagy Sarolta.

(A borítóképen: A koszorúzáson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában