Spanyol siker

2023.08.20. 09:26

Mária Pérez világbajnok női gyaloglásban

Két magyarnak, az Eb-bronzérmes Madarász Viktóriának és Oláh Barbarának is szurkolhattunk a 20km-es női gyaloglás döntőjében, amelyben a férfiakhoz hasonlóan spanyol siker született.

MW

A győztes spanyol María Pérez a női 20 kilométeres gyaloglás versenyében a budapesti atlétikai világbajnokságon

Forrás: MTI

Fotó: Derencsényi István

Ezúttal nem kellett az időjárás miatt csúsztatni a programot, vasárnap reggel probléma nélkül indult a napi program a nők 20km-es gyaloglásának a döntőjével a Hősök terén.

Nem csak abban hasonlított a férfiak versenyére a nők megmérettetése, hogy spanyol siker született, de abban is, hogy Alváro Martínezhez hasonlóan Pérez is az utolsó 5km-en tudott végleg az élre kerülni és győzedelmeskedni.

Pérez mögött az ausztrál Jemima Montag, valamint a verseny során kétszer is bukó, többször is első helyen álló olasz Antonella Palmisano végzett a dobogón.

A két magyar versenyző egymás mögött ért célba, Oláh Barbara a 34. helyen ért célba, míg Madarász Viktória 35. lett a 48 fős mezőnyben.

OLÁH Barbara
Oláh Barbara a női 20 kilométeres gyaloglás versenyében a budapesti atlétikai világbajnokságon
Fotó: Derencsényi István / Forrás: MTI

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!