A második vonal bajnoki címéért játszik a MEAFC

A második vonal bajnoki címéért játszik a MEAFC
A második vonal bajnoki címéért játszik a MEAFC
Miskolc – NB I-es indulási jogot szerez a férfi röplabda NB II Kelet vagy a Nyugat csoportjának győztese.

A múlt héten szombaton befejeződtek a küzdelmek a férfi röplabda NB II rájátszásában. Az már korábban eldőlt, hogy a Kelet csoport első helyét a Miskolci EAFC csapata szerezte meg, ahogy az is, hogy a Nyugat csoportban a SZESE Győr együttese zárt az élen. A versenykiírás szerint a két csoport első helyezettjének egy oda-visszavágós párharcban kell döntenie az NB II-es bajnoki címről, és ennek a csatának a győztese szerez jogot arra, hogy a következő évadban a 12 csapatos élvonalban szerepeljen.

Nyilatkozatot kért

A 2018/19-es évadra vonatkozó NB I-es indulási jog „érvényesítésének” azonban feltételei vannak, és erre való tekintettel, egy ideig úgy volt, hogy a bajnoki döntőt meg sem kell rendezni.

– A Magyar Röplabda Szövetség nyilatkozatot kért a sportszervezetektől, így tőlünk is, arra vonatkozóan, hogy tudjuk-e vállalni az esetleges élvonalbeli tagsággal járó követelményeket, mind az utánpótlás-korosztályok kiállítása, mind az anyagiak terén, és erre nem tudtunk igenlő választ adni, hiszen az utánpótlás bázisunkat most kezdtük el építeni – válaszolta megkeresésünkre Barócsi Ákos, a MEAFC röplabda-szakosztályának vezetője. – Ugyanis a szakosztályunk lépésről lépésre igyekszik megvalósítani terveit, ebben az évadban tértünk vissza felnőtt csapatunkkal az NB II-be, emellett egy U19-es együttest versenyeztettünk. A következő lépcsőfok az, hogy U11-es gárdát szerepeltessünk az utánpótlás-bajnokságban, aminek az edzője már megvan, Germuska Péter személyében. Mivel a feltételek terén nem vagyunk NB I-es szinten, a szövetségben először arról volt szó, hogy emiatt nem írják ki az NB II-es döntőt, majd miután levélben kértük, hogy az NB II-es bajnoki címről határozó ­meccseket válasszák külön a jövő évi NB I-es indulástól, Ludvig Zsolt a szövetség főtitkára úgy rendelkezett, hogy a Kelet és a Nyugat első helyezettje a pályán döntsön a bajnoki címről. Mi ennek nagyon örülünk, kíváncsian várjuk, hogy mire leszünk képesek.

Van, aki nem tud jönni

Mint azt Barócsi Ákostól megtudtuk: a szövetség korábbi álláspontja miatt, amely szerint nem kell lejátszani a meccseket, nem számíthatnak mindenkire, hiszen van, aki már más programot szervezett magának a meccsek idejére, üdülésre fizetett be. Arra a kérdésre, hogy nem lehetne-e más klubokkal együttműködve biztosítani az NB I-es nevezési feltételeket az utánpótlás csapatok kiállítását illetően, így felelt a szakosztályvezető:

– Ha nagyon akarnánk, lehet, hogy meg tudnánk szervezni, de mi inkább lépésről lépésre akarunk haladni, senkitől sem akarunk függeni, a magunk erejéből szeretnénk eljutni oda, hogy minden téren NB I-esek lehessünk. Mert lehet, hogy a felnőtt csapatunk, – akik kizárólag amatőr játékosokból állnak, – alkalmas lenne az élvonalbeli szereplésre, szakmai szempontból, ahogy a MEAFC – Kaposvár Magyar Kupa meccs után Demeter György, a somogyiak szakvezetője is mondta, de az anyagi feltételeket is meg kell teremtenünk. Ahogy csapatunk egyik tagja ezt találóan megjegyezte: a szív megvan, de egyes eszközök még hiányoznak.

A szív viszont azt diktálja a MEAFC játékosainak, hogy adjanak ki mindent magukból, és az NB II-es bajnoki döntőben a lehető legjobb eredményt érjék el.

– A MEAFC röplabda új korszakának első NB II-es idényét szeretnénk szépen zárni – jelentette ki Barócsi Ákos. – Szinte biztos, hogy a következő évadot is az NB II-ben kezdjük, de javuló feltételek között, hiszen az E/4 tornacsarnokát felújítják, új padlót kap. Reméljük, hogy a felnőttcsapat eredményes szereplése pedig segít abban, hogy a megyeszékhelyen a férfi röplabda is kapjon egy kis figyelmet, és ennek köszönhetően az U11-es gárdát gond nélkül elindíthassuk.

ÉM-BCS


Férfi röplabda NB II Kelet csoport, a rájátszás végeredménye

1. Miskolci EAFC 22 9 4 2 3 1 3 52:29 46

2. Pénzügyőr SE-Debrecen 22 7 5 2 5 2 1 54:33 45

3. GLP Nyíregyháza 22 4 5 4 1 1 7 42:40 35

4. Szolnoki RA 22 2 4 1 1 4 10 27:51 21

5. Gyöngyösi RSE 22 5 1 1 – 7 8 28:48 20Borsodnádasd.
BOON.HU


hirdetés