Friss hírek

2010.08.05. 15:26

Feljelentést tesz a győri ÁNTSZ a fogyaszthatatlan víz miatt

<p>Feljelentést tesz az ÁNTSZ a győri Dunapart Rezidencia ügyében és a Pannon-Víz is megvizsgálja ennek lehetőségét. Erről csütörtökön döntöttek. Korábban az ÁNTSZ emberi fogyasztásra alkalmatlannak minősítette az épületben az ivóvizet, mert kiderült, hogy azt ihatatlan vízzel keverték.</p>

Ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést a rendőrségen az ÁNTSZ a Dunapart Rezidencia ügyében - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kiss Imre, az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézetének helyettes tisztifőorvosa csütörtökön. A győri vízszolgáltatónál, a Pannon-Víznél megvizsgálják az ügyet, és később döntenek, hogy hitelrontás miatt csatlakoznak-e a feljelentéshez - mondta a Független Hírügynökségnek Tóth László, a Pannon-Víz diszpécserszolgálatának vezetője.

Az ÁNTSZ július közepén állapította meg, hogy Győr egyik társasházában, a Dunapart Rezidencia 3 épületében, ahol körülbelül 140 család él, az ivóvíz emberi fogyasztásra alkalmatlan. Akkor a vízben olyan mennyiségben találtak baktériumokat és különböző élőlényeket, amelyek miatt azt, mint ivóvizet nem lehetett elfogadni. A győri vízszolgáltató több mint egy hétig lajtos kocsiból látta el a házban élőket. A Pannon-Víznél elmondták: a rossz minőségű vízért nem ők a felelősek. A cég csak a társasházig juttatja el az ivóvizet, ami kifogástalan minőségű. A belső hálózatot pedig a társasházat is üzemeltető Dunapart Rezidencia Kft. működteti.

Jakab Tamás, az üzemeltető Dunapart Rezidencia Kft. ügyvezetője azonban csak annyit ismer el, hogy kútjukat egy használaton kívüli tartályra kötötték. Azt viszont nem, hogy ezeket a rendszereket összenyitották volna, hogy a vizek keveredhessenek egymással.

Azt nem tudni, mikor juthatott a szennyezett vízből az ivóvízhálózatba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!