BOON Sziréna

2019.03.03. 13:32

Megszülte, majd 15 alkalommal megszúrta a gyermekét Felsőzsolcán

Felsőzsolca - Egy hónapra letartóztatta a bíróság azt a nőt, aki felsőzsolcai otthonában kedden egészséges leánygyermeknek adott életet, majd a csecsemőt 15 alkalommal egy éles tárggyal megszúrta.

Felsőzsolca - Egy hónapra letartóztatta a bíróság azt a nőt, aki felsőzsolcai otthonában kedden egészséges leánygyermeknek adott életet, majd a csecsemőt 15 alkalommal egy éles tárggyal megszúrta.

A gyanú szerint az akkor 9 hónapos terhes nő február 26-án este otthonában egészséges lánygyermeknek adott életet, majd közölte élettársával, hogy vérzik. A férfi ezért elment szólni édesanyjának és közelben lakó anyósának, amikor pedig közösen visszaértek, a nő magára zárta az ajtót, hogy mosakodik. A férfi azonban betörte a bejárati ajtót és az akkor már erősen vérző nőhöz mentőt hívtak. A nő durván, ellenségesen viselkedett, nem akart kórházba menni, ott nem akarta a vizsgálatot engedélyezni, azonban megállapították, hogy néhány órával előtte spontán szülés zajlott le nála.

Ezután a hozzátartozók otthon az ágyban találták meg az újszülöttet, a kiérkező mentőorvos már csak a halál tényét tudta megállapítani. A gyermeken 15 – valamilyen szúró-vágó eszközzel elkövetett – vágás volt a nyaka körüli részen.

A gyanúsítottal szemben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indult eljárás, mely miatt bűnösségének megállapítása esetén 10 évtől 20 évig, de akár életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés is kiszabható. A kiszabható legsúlyosabb büntetési tétel miatt a bíróság szerint a szökés, elrejtőzés veszélye fennáll. A nő tagadta a bűncselekmény elkövetését, azonban érdemi vallomást nem tett. Mivel pedig az ügyben kihallgatandó tanúk a nő hozzátartozói, környezetében élő személyek, így feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén megpróbálná befolyásolni őket, megnehezítve ezzel az eljárást.

A bíróság ezen indokok alapján enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, így a gyanúsított letartóztatását rendelte el április 3-ig, amelyet büntetés-végrehajtási intézetben kell foganatosítani

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!