BOON Sziréna

2019.03.30. 12:36

Közmunka helyett egymillió forintot fizethet

Miskolc - Pénzbüntetésre ítélte a bíróság a műkincscsempészéssel próbálkozó vádlottat.

Miskolc - Pénzbüntetésre ítélte a bíróság a műkincscsempészéssel próbálkozó vádlottat.

Ítéletet hirdetett a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa annak a férfinak az ügyében, akit az első fokon eljáró Encsi Járásbíróság 200 óra közérdekű munkabüntetésre ítélt, mert engedély nélkül akart műtárgyakat Szlovákiába vinni.

Súlyosbítottak

A vádlott 2017. szeptember 13-án Tornyosnémeti határátkelőhelyen akarta kivinni a műtárgyakat autója csomagtartójában, melyek között festmények, elefántcsontszobrok, régi fegyverek és egy üveg 1938-as évjáratú Tokaji Aszú volt, körülbelül 2 millió forint értékben. A határon azonban megállították, és kiderült, nem rendelkezik az áruk külföldre szállításához szükséges kiviteli engedéllyel. A férfit kulturális javakkal visszaélés kísérletének elkövetése miatt mondta ki bűnösnek a bíróság, mely ellen fellebbezett. A másodfokú bíróság kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás helyes és az ítélet lényegi indokolásával is egyetértett, ugyanakkor a kiszabott közérdekű munkabüntetés helyett 1 millió forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat. A bíróság szerint a bűncselekmény jellegét figyelembe véve a pénzbüntetés és annak összege bír a jövőre nézve kellő visszatartó erővel. Az ítélet jogerőre emelkedett.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!