BOON Sziréna

2019.03.23. 08:47

A pincék mellett egy autót is feltört Miskolcon

Miskolc - Az ellene folyamatban lévő eljárás alatt is újabb bűncselekményeket követett el.

Miskolc - Az ellene folyamatban lévő eljárás alatt is újabb bűncselekményeket követett el.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatta a fiatal férfit, aki a gyanúsítás szerint több miskolci pincét tört fel, és onnan különböző értéktárgyakat, ágyneműket, ruhaneműket, étkészletet, szerszámgépeket vitt el az elmúlt hetekben.

Voltak pincék, ahol nem járt sikerrel, vagy ha be is jutott, sem talált megfelelő értéket, így sokszor zsákmány nélkül távozott. Nem csak pincék feltörésével próbált zsákmányt szerezni. Egy másik alkalommal a férfi egy utcán parkoló gépjárművet nézett ki magának, nyitott fel, és onnan a sértett pénztárcáját, benne iratait, napszemüvegét is magával vitte. A kár nem volt végleges, ugyanis az eltulajdonított bankkártyával több alkalommal vásárolt is.

A bíróság a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak tartotta a gyanúsítottal szemben, hiszen feltehető, hogy a hajléktalan életmódjára tekintettel az eljárásban elérhetetlenné válna, elrejtőzne. Eddigi magatartása alapján az is feltehető, hogy nem riad vissza újabb bűncselekmények elkövetésétől, az ellene folyamatban levő eljárások alatt is újabb bűncselekményeket követett már el, így a bűnismétlés esélye is reális.

Mindezek alapján a bíróság harminc napra letartóztatta a fiatal férfit. Ez a döntés már jogerős.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!