BOON Sziréna

2019.01.22. 12:53

Szamurájkarddal ment látogatóba haragosához a miskolci férfi

Miskolc – Ítélet született az ügyben, amelynek során kis híján agyonverték egymást a férfiak.

Miskolc – Ítélet született az ügyben, amelynek során kis híján agyonverték egymást a férfiak.

Összeveszett 2016. július 6-án a II. rendű és a III. rendű vádlott Pereces egyik játszóterén, majd hazaindultak. A III. rendű vádlott még aznap este megjelent a II. rendű vádlott háza előtt egy szamurájkarddal. Ezt látva a II. rendű vádlott vascsövet vett magához és kiment a ház előtt kiabáló férfihoz. A kölcsönös szóváltás során megegyeztek, hogy eldobják a kezükben lévő „fegyvereket” és ököllel mennek egymásnak.

Otthon tartózkodott II. rendű fia is, az I. rendű vádlott, aki látva a kinti verekedést, „csatlakozott”. Apja védelmére kelve 3-4 alkalommal megrúgta a földön fekvő III. rendű vádlott mellkasát, többször megütötte a hátát is, amikor megpróbált felállni. A verekedésnek a szomszédok vetettek véget.

A III. rendű vádlottnál a mellkasát érő ütések miatt légmell alakult ki, mely közvetetten életveszélyesnek minősül. A törvényszék az I. és II. rendű vádlott felelősségét életveszélyt okozó testi sértés, a III. rendű vádlottét garázdaság miatt állapította meg. A bíróság a fiatalkorú I. rendű vádlottat 1 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette. A II. rendű vádlottal szemben 3 év, a III. rendű vádlottal szemben pedig 1 év 4 hónap szabadságvesztést szabott ki. A vádlottak fellebbeztek az ítélet ellen.

ÉM


[related-post post_id="4114352"]

[related-post post_id="4112475"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!