BOON Sziréna

2019.01.18. 15:01

Bilincsben távozhatott este a miskolci bányásznapról

Miskolc – Leköpte és megrúgta a garázda az ellene intézkedő rendőröket.

Miskolc – Leköpte és megrúgta a garázda az ellene intézkedő rendőröket.

A Miskolci Járásbíróság tegnap előkészítő ülésen ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki tavaly ősszel, a Miskolc-Perecesen tartott bányásznapi rendezvényen rátámadt az őt elvezető rendőrökre.

Sokat ivott

A rendőrség által megállapított tényállás szerint a vádlott 2018. szeptember 1-én elment a Miskolc-Perecesen tartott zenés rendezvényre, ahol már a délutáni órákban nagyobb mennyiségű italt fogyasztott.

A férfi a nap folyamán többször megzavarta a rendezvényt, de ismerősei biztatására elhagyta a helyszínt és hazaindult. Az esti órákban tért vissza az ünnepség egyik koncertjére, ahol továbbra sem hagyta szórakozni a közönséget. Hangos kiabálását a helyszínen tartózkodó rend­őrök felszólítására is tovább folytatta, így az erősen ittas vádlottat két oldalról megfogták és elvezették. Mivel a férfi nem akarta elhagyni a rendezvényt, megpróbálta magát kiszabadítani a rend­őrök fogásából, majd letépte az egyik rendőr vállán viselt állományjelzőjét és a pólója karrészét.

Miután az agresszív vádlottat a földre teperték és megbilincselték, még akkor is megpróbálta leköpni és megrúgni az intézkedő rendőröket.

A vádlottat hivatalos személy elleni erőszak elkövetése miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság, melynek végrehajtást 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelték, hogy a férfi beismerte a cselekmény elkövetését, megbánta tettét. A bíróság ítélete jogerős.

ÉM


[related-post post_id="4109896"]

[related-post post_id="4102280"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!