BOON Sziréna

2018.12.27. 12:49

Ökölcsapásokat kapott a segítségért cserébe Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 32 éves férfival szemben.

Tiszaújváros - A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 32 éves férfival szemben.

A vádlott április 26.-án Tiszaújvárosban, egy hajléktalanokat segítő intézmény nappali melegedőjében tartózkodott, ahol az ételosztást követően szóváltásba keveredett az intézményben segítő munkakörben dolgozó férfival. Az ittas állapotban lévő vádlott azt sérelmezte, hogy az intézmény dolgozója megkérte arra, hogy a kapott kész ételt ne tegye be a szekrénybe. A feldühödött vádlott szitkozódni kezdett, majd rátámadt a sértettre, akit több alkalommal, ököllel megkísérelt a fején megütni. A sértett a vádlott elől hátrálni kezdett, miközben kezeivel hárította el az ütéseket, végül az épület porta helyiségébe menekült, ahonnan értesítette a rendőrséget.

A sértett – aki a vonatkozó törvényi rendelkezések alapján, a munkaköri feladatainak ellátása során közfeladatot ellátó személynek minősül – a vádlott cselekménye következtében nem szenvedett sérülést.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!