BOON Sziréna

2018.12.13. 15:35

700 ezer forint értékű kábelt loptak – előzetesbe kerültek Miskolcon

Miskolc - Lopás bűntette miatt indult büntetőeljárásban csütörtökön a Miskolci Járásbíróság letartóztatott öt gyanúsítottat.

Miskolc - Lopás bűntette miatt indult büntetőeljárásban csütörtökön a Miskolci Járásbíróság letartóztatott öt gyanúsítottat.

Ahogy beszámoltunk már róla, a gyanú szerint az öt férfi Miskolcon, a Lévay József utcában az aknafedlapot felemelve lemászott a szervizaknába, majd onnan két, 120 méter hosszú vasúti távközlő kábelt fogók és fűrészek segítségével levágtak. Egy gyermekeivel sétáló szabadnapos rendőr szúrta ki őket, és értesítette a kollégáit. Az ólomból és rézből készült kábel értéke 700.000.- forint.

Mivel a gyanúsítottak lakóhelye Miskolctól távol van, és a rendelkezésre álló adatok szerint személyi körülményeik könnyen felszámolhatók, kötődésük Miskolchoz nincs, ezért a bíróság álláspontja szerint az eljárási cselekményeken jelenlétük csak letartóztatással biztosítható. A gyanúsítottak büntetett előéletűek, az elmúlt években elkövetett vagyon elleni bűncselekmények miatt megállapítható, hogy a korábbi szankciók a legcsekélyebb visszatartó hatást sem gyakorolták rájuk.

A végzés nem jogerős, a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek.

ÉM


[related-post post_id="4078785"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!