BOON Sziréna

2018.11.07. 13:55

Felfüggesztett börtönt kapott a két miskolci behajtó

Miskolc - Bántalmazással és fenyegetéssel próbáltak pénzhez jutni.

Miskolc - Bántalmazással és fenyegetéssel próbáltak pénzhez jutni.

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa jogerős döntést hozott annak a két férfinak az ügyében, akik erőszakkal próbálták behajtani egy ház vételárát a 73 éves sértettől úgy, hogy valójában tulajdonosai sem voltak annak.

Az elsőfokú bíróság a vádlottakat zsarolás bűntettének kísérlete és testi sértés vétsége miatt szabadságvesztésre, az elsőrendű vádlottat 1 év 10 hónap, a másodrendű vádlottat 1 év 5 hónap börtönbüntetésre ítélte. Az elsőrendű vádlott bűnösségét az előbbieken túl csalás vétségében is megállapította. Az ítélet ellen a vádlottak és a védőik enyhítésért, míg az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

A másodfokú bíróság az Ózdi Járásbíróság ítéletében feltárt tényállással egyetértett. Szóbeli indokolásában a törvényszék kifejtette, hogy a vádlottak a felsorolt bűncselekményeket elkövették, azonban a bűnösségüket szűkebb körben állapította meg, ugyanis a testi sértés vétsége beolvad a zsarolás bűntettének kísérletébe.

A másodfokú bíróság ezekre az indokokra, valamint arra tekintettel, hogy a vádlottak egészségi állapota időközben megromlott, a két elítélt férfi büntetését enyhítette: a kiszabott börtönbüntetés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerőre emelkedett.

ÉM


[related-post post_id="3975855"]

[related-post post_id="3973741"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!