BOON Sziréna

2018.09.21. 08:02

„Most megdöglesz!” - Benzinnel locsolta le, majd felgyújtotta barátját Mezőcsáton

Mezőcsát, Miskolc - Nem tett vallomást a barátját felgyújtó férfi. Nyakára tekerte, majd a kezére kötötte a nadrágszíjat.

Mezőcsát, Miskolc - Nem tett vallomást a barátját felgyújtó férfi. Nyakára tekerte, majd a kezére kötötte a nadrágszíjat.

A Miskolci Törvényszék előkészítő ülést tartott annak a férfinak az ügyében, aki barátját benzinnel locsolta le, majd felgyújtotta. A vádlottal szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult büntetőeljárás.

„Most megdöglesz!”

A vádirat szerint a két férfi 2017. augusztus 12-én Mező­csáton a vádlott otthonában együtt italozott és az udvaron pálinkát főzött. A vádlott – minden előzmény nélkül – leöntötte vendége hátát motorbenzinnel, majd meggyújtotta azt, miközben az mondta neki, hogy „most megdöglesz”. A sértett miután észlelte, hogy a ruházata lángra kapott, az udvaron lévő felfújható medencébe feküdt, minek hatására a tűz kialudt.

A sértett menekülni próbált, azonban a vádlott az utcán utolérte, ütni és rugdosni kezdte, majd a nála lévő nadrágszíjat előbb a sértett nyakára tekerte, majd kezeire kötötte és így vezette tovább. Később a szíjat a sértettről levette és azzal ütötte a megégett hátát. A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Októberben folytatják

A vádlott férfi letartóztatásban van, cselekménye miatt akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. Az előkészítő ülésen a vádlott nem tett vallomást, ezért a bíróság az ügyben tárgyalást tart. A büntetőper tárgyalása 2018. október 18-án folytatódik.

ÉM-SZB


[related-post post_id="3769667"]

[related-post post_id="3584679"]

[related-post post_id="3583572"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!