BOON Sziréna

2018.08.09. 13:10

Rács mögött a miskolci kábítószercsempész páros

Miskolc - Spanyolországból hozott droggal akartak kereskedni, elkapták őket.

Miskolc - Spanyolországból hozott droggal akartak kereskedni, elkapták őket.

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a két gyanúsítottnak, akik Spanyolországból, kamionba rejtve csempésztek kábítószert Magyarországra.

Hasis gyanta és kokain

A gyanú szerint az életvitelszerűen Spanyolországban tartózkodó két férfi megállapodott abban, hogy Spanyolországból kábítószert csempésznek Magyarországra, és azt itthon értékesítik. Az ügy első rendű gyanúsítottja Spanyolországban egy kamion rakterébe rejtette az illegális anyagokat azzal, hogy az éppen Magyarországon tartózkodó társa fogja azt magához venni. Közben ő is hazautazott, majd augusztus 6-án mindketten arra a miskolci telephelyre mentek, ahol a kamion tartózkodott. Az első rendű gyanúsított a sofőr figyelmét elterelve magához vette az kamionban elrejtett táskát. A rendőrök ekkor érték tetten őket. A táskában talált több kiló anyagot, hasis gyantát és kokaint lefoglalták.

Életfogytiglant is kaphatnak

A gyanúsítottak cselekménye jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megállapítására alkalmas, mely 5 évtől 20 évig, de akár életfogytig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, ezért a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak – különösen külföldi kapcsolataikra, helyismeretükre – tekintettel a várható büntetéstől félve megszöknének, elrejtőznének.

Megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a tanúkat befolyásolnák, a tárgyi bizonyítékokat megsemmisítenék és ezáltal a büntetőeljárás sikerét veszélyeztetnék. Tartani lehet attól is, hogy már előkészített bűncselekményt vinnének véghez. A fenti indokokra tekintettel a bíróság a gyanúsítottak letartóztatását rendelte el.

A végzés nem jogerős, a bíróság döntését az egyik gyanúsított tudomásul vette, míg a másik gyanúsított fellebbezett.

ÉM-SZB


[related-post post_id="3945852"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!