BOON Sziréna

2018.06.06. 10:08

Rendőrökre támadtak Körömben, bíróság elé állnak

Miskolc, Köröm - A rendőröket körbe­állva sértegették, fenyegették őket.

Miskolc, Köröm - A rendőröket körbe­állva sértegették, fenyegették őket.

Első tárgyalást tart szerdán a Miskolci Járásbíróság azoknak a vádlottaknak büntetőügyében, akikkel szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Miskolc Járási és Nyomozó Ügyészség.

A vádirati tényállás szerint még tavaly szeptemberben Köröm községben az ügy elsőrendű vádlottjával szemben négy rendőr egy másik bűncselekmény gyanúja miatt intézkedni akart, azonban a férfi „kivonta magát a rendőri intézkedés alól” és menekülni kezdett. Amikor a rendőrök üldözés nyomán utolérték, az üldözött férfi az egyik rendőr felé ütött.

Műanyag palackkal

A rendőr kivédte az ütést, majd csak kényszer alkalmazásával tudták megakadályozni a férfi további ellenállását. Az ügy másodrendű vádlottja – az elsőrendű vádlott élettársa – úgy próbált közbeavatkozni, hogy az egyik rendőrt rángatni kezdte, majd egy műanyag palackkal próbálta megütni.

Mindeközben az utcán gyülekezni kezdtek a hozzátartozók, akik közül az ügy harmadrendű vádlottja és a negyedrendű vádlott – az első­rendű vádlott testvére és lánya – az intézkedni próbáló rendőröket körbeállva sértegették, fenyegették őket, valamint az első és a másodrendű vádlottat ellenállásra biztatták.

ÉM-SzB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!