BOON Sziréna

2018.06.20. 17:39

Így néz ki a 37-esen kiégett autó!

Miskolc, Szerencs - Kedden szállították el a 37-es széléről a még 15-én éjjel kigyulladt autót.

Miskolc, Szerencs - Kedden szállították el a 37-es széléről a még 15-én éjjel kigyulladt autót.

Kigyulladt és teljes terjedelmében lángolt egy autó a 37-es úton, adtunk hírt róla még a hétvégén. A fehér Škoda Szerencs irányába haladt, nem sokkal a belegrádi kereszteződéstől, amikor tűz keletkezett a motorterében, mire a Miskolci Hivatásos tűzoltók a helyszínre értek az autó már szinte teljes terjedelmében égett. Végül két vízsugárral oltották el, és az út szélén arrébb húzták, hogy ne akadályozza a forgalmat. Az autó utasainak az ijedségen kívül nem esett baja.

A kiégett autó keddig volt látványosság a 37-esen utazók számára, kedden ugyanis elszállították, a fotók még előtte készültek róla.

Megelőzhető lenne

Mint azt korábban már megírtuk, a járműtüzeknél általában nem készül tűzvizsgálat. Azonban a katasztrófavédelem decemberi kiadványában Ruskáné Takács Anita tűzoltó főhadnagy szedte csokorba, mi okozza a leggyakrabban az – egyébként növekvő számú – gépjárműtüzeket. A helyszínen tapasztaltak alapján a leggyakrabban a motortérben alakul ki a tűz, valamilyen elektromos berendezés közelében, vagy az üzemanyagrendszernél.

Ebből pedig az következik, hogy a gépjárműtüzek nagy része megelőzhető lenne, ha a tulajdonosok rendszeresen átnézetnék és karbantartanák autójukat, a motorteret tisztán tartanák és figyelnének arra, hogy az üzemanyag tankoláskor csakis a tankba kerüljön. Ugyanakkor ajánlott egy kisebb méretű tűzoltó készüléket is elhelyezni az autóban.

HI


[related-post post_id="3893511"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!