BOON Sziréna

2018.06.07. 07:36

A Szinva teraszon segített a kamera

Miskolc - Egy kifosztást vettek észre a rendészek, még a helyszínen elfogták az elkövetőt.

Miskolc - Egy kifosztást vettek észre a rendészek, még a helyszínen elfogták az elkövetőt.

Újra segített a közterületi kamera és a szemfüles rendészek abban, hogy egy bűncselekmény elkövetőjét még a helyszínen elfogják és az értékek is azonnal visszakerüljenek a sértetthez. Június 5-én éjjel, három óra előtt pár perccel a Miskolci Önkormányzati Rendészet kameraközpontjában vettek észre egy láthatóan ittas férfit, amint a Szinva teraszon a beton pillére fekszik hassal, és vélhetően elalszik.

Megérezték a bajt

Azonnal értesítettek egy járőrt, hogy menjen a helyszínre, mert a férfi megsérülhet, ha leesik a pillérről, illetve ilyen állapotban ­könnyen bűncselekmény áldozatává válhat. A második verzió azonban szinte azonnal meg is valósult, ugyanis a rádiózást követően már fel is figyeltek egy kapucnis férfira, aki előbb odasétált az alvóhoz és alaposan szemrevételezte az állapotát, majd tett egy kört a környezetében, hogy lássa nem nézi-e valaki és tiszta e a terep a sértett kifosztására.

Miközben a központból rádión megsürgették a járőröket a kapucnis férfi átkutatta az alvó farzsebét, kivett belőle valamit, amivel arrébb ment és megnézte. Mivel elégedetlen volt a zsákmánnyal, így visszatért az áldozathoz, és mivel az nem reagált a matatásra, így alaposan átnézte a zsebeit, majd sietve elindult a tér hátsó része felé, hogy távozzon. Ezt azonban már nem tudta megtenni, ugyanis futva érkeztek a rendészet járőrei, akik sikeresen elfogták és visszatartották, miközben a szintén riasztott rendőrök is befutottak a Szinva teraszra. Felébresztették az áldozatot, aki azonban olyan ittas volt, hogy alig-alig tudtak vele kommunikálni. Az így is kiderült, hogy a mobiltelefonja és az igazolványtokja tűnt el a zsebeiből. A mobilt megtalálták az egyik bokorban, ahová a tolvaj az elfogása előtt dobta. Az eset ismét rávilágított arra, hogy vigyázni kell az alkohollal, és, hogy jó szolgálatot tesznek a közterületi kamerák.

- HI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!