BOON Sziréna

2018.05.10. 12:46

Rendőrökre támadtak Edelényben

Miskolc, Edelény - A Miskolci Járásbíróság június 9-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a két gyanúsítottnak, akikkel szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás.

Miskolc, Edelény - A Miskolci Járásbíróság június 9-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a két gyanúsítottnak, akikkel szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás.

A sértett rendőrök május 6-án bejelentés alapján mentek egy edelényi lakóházhoz, melyben a bejelentés szerint a gyanúsítottak és a velük egy társaságban szórakozók túl hangosan hallgatták a zenét. A gyanúsítás szerint a rendőrök felszólították az érintetteket, hogy a zenét halkítsák le, mire ők a rendőröket trágár módon szidalmazták. Egyikük megindult a rendőrök felé, és azt kiabálta, hogy „Nincs csendháborítás, takarodjatok innen!” Ekkor a két rendőr a férfi előállítása mellett döntött, azonban ő ellenállt, vele szemben testi kényszert alkalmaztak. Ezt meglátva a két gyanúsított és egy társuk megpróbálta megakadályozni a jogszerű rendőri intézkedést, és az intézkedés alá vont személyt kiszabadítani a rendőrök fogságából oly módon, hogy a sértetteket a karjuknál, és a ruhájuknál fogva rángatták. A fenti cselekménynek a rendőrök könnygáz spray alkalmazásával vetettek véget.

A bíróság mindkét gyanúsított vonatkozásában megállapította a szökés, elrejtőzés, és a tanúk befolyásolásának, megfélemlítésének veszélyét. A gyanúsítottak a cselekményt felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követhették el, mely miatt felmerül a bűnismétlés veszélye, ezért a bíróság előzetes letartóztatásukról döntött. Bűnösségük megállapítása esetén 2-8 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható velük szemben.

A végzés nem jogerős, a gyanúsítottak és a védő fellebbezést jelentettek be.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!