BOON Sziréna

2018.02.28. 20:07

Négytagú társaság támadt az intézkedő rendőrökre Mezőkövesd belvárosában

Mezőkövesd, Miskolc - A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség „csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette” miatt emelt vádat három férfival és egy nővel szemben.

Mezőkövesd, Miskolc - A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség „csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette” miatt emelt vádat három férfival és egy nővel szemben.

Két rendőr tavaly novemberben, az egyik este bejelentés nyomán érkezett meg a Mezőkövesd belvárosában lévő utcába. Intézkedni akartak, mert a bejelentés szerint „egy férfi zaklatott, molesztált egy nőt”.

A könnygáz sem segített

A rendőrök helyszínen három erősen ittas férfit találtak, akiket megpróbáltak igazoltatni. A három férfi ellenállt és trágár szavakkal szidalmazni kezdték az egyenruhásokat. Egyikük megpróbálta megütni az egyik rendőrt, aki kézzel kivédte az ütést, de a másik két férfi ráugrott és együtt a földre akarták teperni. Járőrtársa könnygáz alkalmazásával próbálta megfékezni a támadókat, akik azonban csak időlegesen hagytak fel az erőszakkal.

Az egyik férfit akarták épp megbilincselni a rendőrök, amikor a helyszínre érkezett élettársa. A nő hangosan szidta a rendőröket és megpróbálta megakadályozni az intézkedést. A rendőröket ruhájuknál fogva rángatta. Már éppen a gépkocsiba ültették volna a megbilincselt férfit, amikor a két másik férfi ismét a rendőrökre támadt, megpróbálták társukat kiszabadítani. Végül sikerült megfékezni a támadókat.

Börtön vár rájuk

A korábban többször büntetett három férfival szemben – akik egyébként testvérek – az ügyészség börtönbüntetést, közügyektől eltiltást, a nővel szemben felfüggesztett börtönt indítványozott az ügyészség. A férfiak előzetes letartóztatásban várják a tárgyalás kitűzését.

ÉM-SZB


[related-post post_id="3672289"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!