BOON Sziréna

2018.01.09. 19:54

Tragédia Sajóvámoson - Többször is visszatért a helyszínre a gázoló

Miskolc, Sajóvámos - Egy hónapig biztos rács mögött marad a sajóvámosi halálos baleset okozója.

Miskolc, Sajóvámos - Egy hónapig biztos rács mögött marad a sajóvámosi halálos baleset okozója.

A hivatalos megfogalmazás szerint „halált okozó közúton, illetve közforgalom elől el nem zárt magánúton, gépi meghajtású jármű vezetésével bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette és más bűncselekmények” miatt indult büntetőeljárás a 37 éves boldvai férfi ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint január 3-án este Sajóvámoson kisteherautójával halálra gázolt egy 53 éves helyi férfit, majd segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről. Az elgázolt férfi meghalt.

A gyanúsított autóvezető február 7-ig biztosan rács mögött marad, mert a Miskolci Járásbíróság vasárnap dél­előtt elrendelte az előzetes letartóztatását.

Azt mondja, nem látta

Mint írtuk, a gyanúsítás szerint a férfi az esős időben Sajóvámos belterületi, közvilágítással ellátott részén nem az időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét és ezért későn észlelte a jobb forgalmi sávban gyalogosan haladót, akit járművével elütött. A gyalogos az ütközés hatására fejjel az első szélvédő jobb oldali szélének csapódott. Az autós ezt követően megállt és – habár észlelte az út murvás részén eszméletlenül fekvőt – továbbhaladt segítségnyújtás nélkül. A közúti baleset következtében az elütött férfi a helyszínen meghalt.

Árulkodó alkatrészek

A rendőrök a helyszínen, az útpadkán és a holttest környezetében talált letört alkatrész-maradványokból beazonosították, hogy egy Ford Tranzit típusú gépjárműről van szó, és a következő napon azt is, hogy a kisteherautó kinek a tulajdona.

A másnap elfogott férfi a rendőröknek elismerte, hogy ő ütötte el a gyalogost. Az elfogásakor alkalmazott kábítószergyorsteszt pozitív eredményt mutatott. A férfi házában további marihuánának látszó növényi származékot is lefoglaltak.

Mivel a gyanúsított a bűncselekmény elkövetését követően a hatóság elől elrejtőzött, a rendelkezésre álló adatok szerint a helyszín közelébe többször visszatért, a gépjármű roncsolódásait igyekezett eltüntetni, ezért a bíróság álláspontja az, hogy kizárólag letartóztatásával biztosítható jelenléte a további eljárási cselekményeken.

Akár 12 évet is kaphat

Bűnössége megállapítása esetén 2-től 12 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki, így fennáll a szökés, elrejtőzés és a nyomozás eredményes lefolytatása meghiúsításának, befolyásolásának veszélye is. Mindezekre figyelemmel a nyomozási bíró a gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.

ÉM-SZB


[related-post post_id="3731288"]

[related-post post_id="3729472"]

[related-post post_id="3727941"]

[related-post post_id="3727003"]

[related-post post_id="3726142"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!