BOON Sziréna

2018.01.05. 15:06

Tragédia Sajóvámoson - Kábítószert találtak a gázoló autós vérében

Sajóvámos - Néhány óra múlva visszatért a baleset helyszínére a segítségnyújtást elmulasztó halálos gázoló.

Sajóvámos - Néhány óra múlva visszatért a baleset helyszínére a segítségnyújtást elmulasztó halálos gázoló.

Kábító hatású anyagot találtak a sajóvámosi gázoló vérében – tudtuk meg Janasóczki Attilától, a megyei rendőrkapitányság szóvivőjétől, aki megerősítette, hogy a csütörtökön délután Boldván elfogott férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

„A férfi beismerő, tényfeltáró vallomást tett – mondta a szóvivő. – Elmondása szerint szerda este a faluban közlekedett, amikor 18 óra előtt erős, sűrű eső esett, s arra lett figyelmes, hogy nagy csattanást hallott az autó jobb oldalán. Megállt, kiszállt, s látta, hogy az út mellett egy férfi fekszik. Ennek ellenére nem nyújtott segítséget, nem hívott senkit, hanem visszaült az autóba és elhajtott. Tettét azzal magyarázta, hogy megijedt a történtektől és a várható következményektől.

Megtudtuk, hogy a gázoló az eset után néhány órával egy másik autóval újra a helyszínen járt, s bár a helyszínelés folyt, nem szólt a rendőröknek, tartva a következményektől. A vér- és vizeletvizsgálat elsődleges eredményei alapján kábító hatású anyag volt mutatható ki a vérében, ezt az eredményt később szakértők támasztják alá.

Janasóczki Attila fölhívta a figyelmet arra, hogy a megyében az utóbbi egy-két hónapban ez már az ötödik cserbenhagyásos baleset. A balesetek minden körülményét vizsgálják, azt is, hogy az egyes résztvevők hogyan hatnak közre annak bekövetkeztében. Ez azonban nem mentesíti az autó vezetőjét, hogyha elüt valakit, megálljon, elsősegélyt nyújtson és értesítse a hatóságokat. Mindegy, hogy ki a hibás.

ÉM-SZB


[related-post post_id="3727003"]

[related-post post_id="3726142"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!