BOON Sziréna

2017.12.06. 09:03

Tragédia Miskolc határában - Házi őrizetben marad a „halálos pótkocsi” sofőrje

Miskolc - Bűnössége esetén 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztést kaphat.

Miskolc - Bűnössége esetén 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztést kaphat.

A Miskolci Járásbíróság 2018. március 3-ig meghosszabbította annak a férfinak a házi őrizetét, aki – a gyanúsítás szerint – október 31-én Miskolcon három ember halálát eredményező közúti balesetet okozott. A gyanú szerint a férfi – mint írtuk – a 306. sz. úton az M30-as irányába közlekedett a munkaadója tulajdonát képező vontatóval és az utána kapcsolt nyerges félpótkocsiból álló járműszerelvénnyel.

Hárman haltak meg

Az indulási helyén a sofőr személyesen akasztotta össze a járműszerelvényt, amelynek során nem kellő alapossággal ellenőrizte az összekapcsolását, rögzítettségét. A járműszerelvény egy balra ívelő kanyarban – a megengedett sebességnél gyorsabban haladva – szétkapcsolódott, a pótkocsi egyenesen haladt a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol érintőlegesen összeütközött egy Renault Thalia személygépkocsi bal oldalával. A pótkocsi tovább haladt a bal oldali forgalmi sávban, majd frontálisan összeütközött egy másik személygépkocsival, melynek három utasa a helyszínen életét vesztette.

Meghosszabbították…

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény minősítésében változás nem következett be a házi őrizet elrendelése óta, így amennyiben bűnösségét megállapítják, úgy vele szemben 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Ez alapján a bíróság helyt­ adott a házi őrizet meghosszabbítása iránt előterjesztett ügyészi indítványnak, ugyanis álláspontja szerint a gyanúsított szabad mozgásának korlátozása a bűncselekmény miatt kiszabható jelentős tartamú szabadságvesztésben rejlő szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel továbbra is indokolt.

ÉM-SZB


[related-post post_id="3668763"]

[related-post post_id="3667328"]

[related-post post_id="3666804"]

[related-post post_id="3666420"]

[related-post post_id="3666093"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!