BOON Sziréna

2017.09.12. 11:10

Könnygázt is használt Mályiban a betörő

Miskolc - Aki nem tetszett neki, spray-vel lefújta. Ez volt a fegyvere…

Miskolc - Aki nem tetszett neki, spray-vel lefújta. Ez volt a fegyvere…

Hétfőn kezdődött meg a Miskolci Járásbíróságon annak a férfinek a büntetőpere, akivel szemben „rablás bűntette, garázdaság vétsége, és könnyű testi sértés vétsége” miatt indult büntetőeljárás.

A vádiratban foglaltak szerint a férfi egy alkalommal – haszonszerzési szándékkal – a kerítést átugorva jutott be egy Mályiban található családi ház zárt udvarára, mert látta, hogy ott egy autó áll. A nyitott állapotban lévő gépkocsiba beült és a kesztyűtartóban értéktárgyak után kezdett kutatni. Amikor a házigazda észrevette a kocsiban a hívatlan látogatót, közelebb ment és rákiabált. A betolakodó ekkor belefújt egy gázspray-vel a háztulajdonos arcába. A megtámadott védekezésképp eltaszította támadóját, aki viszont a földről felállva meglökte a spray-től egyre rosszabbul látó sértettet. A férfi hanyatt esett, beverte a fejét a korlátba, és az ütés hatására azonnal vérezni kezdett. A megzavart rabló a kerítésen átvetődve elmenekült a helyszínről.

„Milyen lámpa van?

Az alkalmi betolakodó nem maradt nyugton. Egy másik alkalommal Miskolcon gépkocsijával haladt és egy kereszteződéshez érve a közlekedési lámpánál várakozó, mellette álló autósnak intett, hogy húzza le a jármű ablakát. A férfi ekkor megkérdezte, hogy „Milyen lámpa van?”, majd váratlanul gázspray-vel lefújta a másik autóban ülőt és továbbhajtott.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!