BOON Sziréna

2017.09.12. 14:23

Az egyik lány buktatta le a Szlovákiában futtató borsodi párt

Novajidrány, Miskolc - Kiskorú gyivis lányokat kábítószeres cigarettával kényszerítettek prostitúcióra.

Novajidrány, Miskolc - Kiskorú gyivis lányokat kábítószeres cigarettával kényszerítettek prostitúcióra.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte az előzetes letartóztatását annak a párosnak, akikkel szemben kerítés bűntette, kóros szenvedélykeltés vétsége és gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt indult eljárás.

Elvették a bevételt

Mint írtuk, a Novajidrányban élő pár - H. Zs. és Ó. T. - tavaly tavasztól kezdve kiskorú – többségében gyermekotthonban élő – lányokat anyagi haszonszerzés céljából Szlovákiába szállították, ahol prostitúciós tevékenység végzésére kényszerítették őket. Az ily módon megkeresett bevételt elvették tőlük, és felélték. A 18. életévüket be nem töltött lányokat úgy bírták rá a prostitúcióra, hogy több alkalommal pszichoaktív anyagot, herbált tartalmazó cigarettát adtak nekik. A bűncselekményekre úgy derült fény, hogy idén januárban az egyik tizenhatéves lány eltűnését gyámja bejelentette. A lányt a rendőrök másnap Kassa területén igazoltatták. Ekkor merült fel a gyanúja annak, hogy őt prostitúcióra kényszerítették, és személyi szabadságában korlátozzák.

Szökéstől tartva

A bíróság a bűncselekmény elkövetésének gyanúját megalapozottnak találta, az előzetes letartóztatást a súlyosnak számító bűncselekmény miatti büntetésben rejlő szökés, elrejtőzés veszélyére alapította. A bíróság álláspontja szerint fennáll annak a veszélye, hogy a pár - szabadlábra kerülésük esetén - a kiskorú tanúkat vallomásuk megtételében befolyásolnák, megfélemlítenék, veszélyeztetnék a bizonyítást. Az élettársi kapcsolatban élő gyanúsítottak rendszeres jövedelemmel nem rendelkeznek, a bűncselekményt is megélhetésük biztosítása érdekében követték el, így feltehető, hogy szabadlábra kerülésük esetén újabb bűncselekményt követnének el.

ÉM-SZB


[related-post post_id="3608884"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!