BOON Sziréna

2017.08.17. 19:39

„Megdögöltök kutyák”, kiabálta a járőröknek a sajóládi férfi

Miskolc, Sajólád - Kővel, kapával támadt a rendőrökre. Előzetes letartóztatásba került.

Miskolc, Sajólád - Kővel, kapával támadt a rendőrökre. Előzetes letartóztatásba került.

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Lefogta a rendőr karját

A nyomozásban rendelkezésre álló adatok szerint a férfiért – feleségének bejelentése alapján - augusztus 3-án Sajóládra mentek a rendőrök. Nem sikerül nyugalomra inteni a felhevült férjet, aki a rendőrök jelenlétében is agresszív volt családjával.

A járőrök a feleségét és gyermekét a szolgálati gépkocsiba ültették, de a férfi megpróbálta a gépkocsi ajtaját kinyitni. Az intézkedő rendőrök távol tartották a gépkocsitól, miközben a helyszínre erősítést kértek.

A férfi a rendőröket trágár szavakkal illette és megöléssel fenyegette meg, miközben az egyik járőr két karját lefogta. A rendőr a szorításából kihúzta a kezét és felszólította a férfit, hogy ne akadályozza a rendőrök munkáját.

Megszökött és elbújt

A támadó ugyan eltávolodott a rendőrautótól, de egy nagy méretű követ vett magához, melyet 5-6 méter távolságból a rendőrök felé dobott. Ezután bement az egyik ház udvarára, ahonnan egy kapát hozott ki, azt a magasba emelve a rendőrök felé indult, miközben azt kiabálta: „megdögöltök kutyák”. Amikor a járőrök közelébe ért, az egyik rendőr fegyvert vett elő, erre ő eldobta a kapát és bement az udvarra, majd – a rendőrök felszólítása ellenére – elment a helyszínről. A férfi megszökött, megpróbált elrejtőzni, csak később találtak rá a rendőrök.

A szökés veszélye és bűncselekmény miatt kiszabható, 8 évig tartó szabadságvesztés miatt a bíróság indokoltnak találta az előzetes letartóztatás elrendelését.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!