BOON Sziréna

2017.06.14. 08:45

Kihívta a rendőröket, majd leendő apósával rájuk támadt Szentistvánon

Miskolc, Szentistván - A járőrvezetőt fojtogatta a fiú és az ajtófélfának lökte.

Miskolc, Szentistván - A járőrvezetőt fojtogatta a fiú és az ajtófélfának lökte.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást egy 19 éves és egy 40 éves férfi ellen, akik múlt vasárnap este jogszerűen intézkedő rendőrökre támadtak Szentistvánon.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra a fiatalabb férfi tett telefonon, névtelen bejelentést, hogy alapján a jogerősen szabadságvesztésre ítélt és a büntetés letöltésének elkerülése céljából bujkáló leendő apósa éppen otthon tartózkodik családja körében.

Elmenekült, de elfogták

Az intézkedő rendőrök a helyszínen egy emelkedett hangulatú családi bulit zavartak meg, amit a jelenlévők igencsak sérelmeztek. A hatóság által körözött férfi még nem láthatta elérkezettnek az időt a börtönbe vonulásra, mert azonnal a lakásba lépő járőrvezetőre támadt, megkísérelte ököllel megütni, majd a rendőrök figyelmét megosztó, hozzátartozókból álló csoportosulást kihasználva elmenekült a helyszínről és csak később, egy másik településen sikerült elfogni.

A jelek szerint leendő apósával korántsem felhőtlen viszonyt ápoló fiatalabb férfi, érthetetlen módon maga is az általa értesített rendőrökre támadt, egyikük nyakát megragadta és a rendőrt a bejárati ajtó keretének lökte, miközben önmagából kikelve szitkozódott.

Megsérült a rendőr

A járőrvezető az intézkedés során 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést szenvedett, melynek kapcsán egyébként könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség a fiatal férfit őrizetbe vette, gyanúsítottként hallgatta ki és előzetes letartóztatásának elrendelését indítványozza a bíróságon. A társával szemben személyes szabadságot korlátozó kényszerintézkedés elrendelésére nincs szükség, mert elfogását követően korábbi jogerősen kiszabott szabadságvesztésének letöltését kezdte meg.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!