BOON Sziréna

2017.02.04. 10:41

Nyolcéves kisfiút fojtogattak a miskolci buszon

Miskolc - Idős utas támadt rá egy kisfiúra egy miskolci helyi járaton, mert kiakadt a viselkedésén. A busztársaság belső vizsgálatot indított. Perdöntő lehet a kamera felvétele.

Miskolc - Idős utas támadt rá egy kisfiúra egy miskolci helyi járaton, mert kiakadt a viselkedésén. A busztársaság belső vizsgálatot indított. Perdöntő lehet a kamera felvétele.

Felháborító esetről szerzett információt a Bors. Egy olvasó azzal kereste meg a lapot, hogy szerda délután a Miskolc és Pereces városrész között közlekedő hatos számú helyi buszon egy idős asszony egy kisfiúra támadt.

– A gyermekemmel utaztam haza az iskolából a hatos busszal. A járaton ült egy nyolcéves forma kisfiú és egy vele egyidős társa. Hétköznapi dolgokról beszélgettek egymással, picit ugyan hangosabban, de minket nem zavart. Egyszer csak azt vettem észre, hogy egy idős asszony beleszól a beszélgetésbe. A következő pillanatban pedig ütni kezdte a gyereket, megfogta a nyakát és fojtogatta. Szerencsétlen kisfiú sírva kérte, hogy hagyja abba az ütlegelést. Az incidenst a sofőr is végignézte, aki érthetetlen módon a kisfiút parancsolta le a buszról – idézte fel a lapnak a szemtanú.

A kisfiúnak senki sem segített az utasok közül, csak egy négy unokájával utazó hölgy emelt szót a védelmében. A buszt üzemeltető Miskolc Városi Közlekedési Zrt. belső vizsgálatot indított az ügyben, első körben a buszsofőrt hallgatták meg.

– A vezető azt állítja, hogy a kisfiú egy kupac havat kent szét az autóbusz ülésén, ezt tette szóvá egy hölgy utas. A szóváltás során a fiú trágár szavakkal illette a hölgyet, köpködni kezdett. Tekintettel arra, hogy a fiú az utazási feltételeket többször is megsértette, beszennyezte a járművet, illetve botrányosan viselkedett, a járművezető felszólította az autóbusz elhagyására, aki ennek önszántából eleget is tett – írta a Borsnak a busz üzemeltetője.

A lap bántalmazásra utaló kérdésére nem válaszolt a közlekedési zrt. A Bors a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitányságot is megkereste az ügyben, de hozzájuk nem érkezett bejelentés. Mivel bűncselekmény gyanúja merül fel az esettel kapcsolatban, ezért felveszik a kapcsolatot az érintettekkel. Ezenkívül minden bizonnyal a rendőrök beszerzik a busztársaságtól a jármű kamerafelvételeit, ami perdöntő lehet.

Forrás: borsonline.hu



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!