BOON Sziréna

2016.11.30. 10:26

Monaji kutyatámadás - Artúrt már „halálra ítélték”, de rejtélyes módon eltűnt

Miskolc, Monaj - A gazdi tagadja, hogy az ő kutyája okozta volna az idős nő halálát.

Miskolc, Monaj - A gazdi tagadja, hogy az ő kutyája okozta volna az idős nő halálát.

Gondatlanságból elkövetett emberölés, ez a vád a monaji H. Gábor ellen, akinek staffordshire terrier fajtájú kutyája – a vádirat szerint – megtámadott és halálra mart, harapott egy 83 éves nőt.

A Miskolci Törvényszék dr. Feledi Tamás vezette büntetőtanácsának első – keddi – tárgyalási napján ismertették a vádat. Mint tudósítottunk róla, H. Gábor monaji házának udvarán öt kutyát, köztük három amerikai staffordshire terrier fajtájút tartott. A vádirat szerint az ebek a nem megfelelő elkerítés miatt többször kiszöktek. A tragédiát hozó napon – 2015. október 29-én – a gazdi elment otthonról, felügyelet nélkül hagyva az állatokat.

Kétszer lőttek az ebre

Artúr, az egy éves amerikai staffordshire terrier kan átment a szomszédos veteményes kertbe és megtámadta az ott dolgozó 83 éves nőt. A kutya legalább 20-25 harapást, valamint harapva szakított sérülést ejtett. A szomszédok értesítették a rendőrséget, majd rövid időn belül a mentőszolgálat helikopteres mentőegysége is a helyszínre érkezett, azonban az idős asszonyon már nem tudtak segíteni, a helyszínen életét vesztette. A rendőrök kétszer rálőttek a kukoricásba menekült kutyára.

Artúrt veszélyessé nyilvánították és határozatot hoztak elpusztításáról. Ám az eb – mielőtt végrehajtották volna az „ítéletet” júniusban rejtélyes módon eltűnt az encsi telephelyről. Sorsa ismeretlen.

H. Gábor nem ért egyet azzal, hogy az ő kutyája okozta volna a nő halálát. Véleménye szerint azt más állat, kóbor kutya okozhatta.

ÉM-SZB


Halálos monaji kutyatámadás - Ellopták a gyilkos harci kutyát

Monaj - Nyoma veszett annak a harci kutyának, amely egy éve marcangolt halálra egy 83 éves asszonyt Monajon. Az altatásra ítélt eb őrzött telephelyről tűnt el.

 

 

Kutya marta halálra a krumplit szedő asszonyt Borsodban

Miskolc, Monaj - Az állat gazdája ellen emeltek vádat a halálos, monaji kutyatámadás ügyében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!