BOON Sziréna

2016.09.23. 08:33

Háromszor fosztották ki az idős férfit Miskolcon

Miskolc - Kiskorú fiát is magával vitte a három fosztogatáshoz az elsőrendű vádlott.

Miskolc - Kiskorú fiát is magával vitte a három fosztogatáshoz az elsőrendű vádlott.

Első fokon ítéletet hirdetett a Miskolci Járásbíróság annak a három vádlottnak a büntetőügyében, akik a vád szerint 2015. június 5-én Miskolcon egy feszítővassal kifeszítették egy családi ház kerítésének dróthálóját, bementek az udvarra, a ház zárját kitépték a tokból és bejutottak a házba. A fürdőszobából először a rézcsöveket vitték el, majd visszatérve a csaptelepeket és a fürdőkádat kiszakították.

Félelmében nem mozdult

Továbbkutattak értékek után és bementek az idős sértett hálószobájába is, aki az ágyban fekve félelmében nem mert megmozdulni. Elvitték a tévéjét, mobiltelefonját is, majd távoztak a házból. Másnap a rézcsöveket eladták a közeli MÉH-telepen. Mivel látták, hogy van a házban egy fatüzelésű kandalló is, elhatározták, hogy később visszamennek érte, így június 9-én ismét megjelentek a sértett házában, majd a kandallóval távoztak.

A vádiratban leírtak alapján rablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség a vádlottakkal szemben. A bíróság azonban nem rablásban, hanem társtettesként elkövetett kifosztás bűntettében és magánlaksértés bűntettében mondta ki őket bűnösnek. A rablást ugyanis kétséget kizáróan nem lehetett bizonyítani, mivel kizárólag a vádlottak vallomásai és az időközben elhunyt sértett nyomozás időszakában tett vallomása állt rendelkezésre, amiből pedig a fenyegetések és az erőszak nem volt bizonyított.

Videó: RTL Klub

Többszörös visszaeső

Az elsőrendű vádlottat ezen kívül kiskorú veszélyeztetése miatt is bűnösnek találta a bíróság, mivel a harmadrendű vádlottat – aki a fia – magával vitte a bűncselekmény elkövetéséhez. Ezért őt halmazati büntetésül 7 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, mivel különös többszörös visszaeső.

A másodrendű vádlottra 6 év fegyházbüntetés, míg a fiatalkorú harmadrendűre 4 év javítóintézeti nevelést szabott ki a bíróság első fokon.

Az ügyész 3 napot tartott fenn a jogorvoslat bejelentésére, míg az első- és másodrendű vádlottak fellebbezést jelentettek be enyhítésért, a harmadrendű vádlott az ítéletet tudomásul vette.

ÉM-SZB


Miskolc - Előbb kifosztottak, majd kiraboltak egy ágyban fekvő idős embert Miskolcon.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!