Helyi közélet

2015.02.22. 20:39

Közlemény - Folytatódik a fakivágás a történelmi Avason

Miskolc - 2015. február 23-án, hétfőn folytatódik a fák kivágása Miskolcon a történelmi Avason.

Miskolc - 2015. február 23-án, hétfőn folytatódik a fák kivágása Miskolcon a történelmi Avason.

A zöldterületi rekonstrukciós munka során az Avasi temető és a Horváth-tető közötti szakaszon - Latabár sor- Lajos sor-Horváth tetői sétány-Petőfi sor - 34 fát vágnak ki. Emellett 41 fa gallyazását és a cserjék ritkítását is elvégzik a szakemberek. A munkák idején a lépcsősor egy szakaszát is lezárják a gyalogosok elől balesetveszély miatt. A lakosság megértését és türelmét kérjük.

Mint az korábbi közleményünkben elhangzott, az önkormányzat a belváros szerves részévé szeretné tenni a történelmi Avas városrészt, ezzel tovább bővítve Miskolc turisztikai attrakcióit. A projekt részeként azokat a fákat vágják ki, amelyek tájidegenek, gyökérzetükkel veszélyeztetik az ott lévő pincéket, támfalakat.

A kivágott fák helyett új növényeket telepítenek, hiszen fontos szempont a csapadék okozta erózió elleni védelem és az áthalmozott kőzetrétegből álló meredek rézsűk állékonyságának megóvása. Ennek eredményeként a város felől láthatóvá válik az önmagában is attrakciót jelentő terület.

A fák kivágásáról a Polgármesteri Hivatal széleskörű egyeztetést folytatott a a civil- és szakmai szervezetekkel, valamint a református egyházzal.

- Koczák Szilvia sajtószóvivő, Miskolc M.J. Város Polgármesteri Hivatala -



Miskolc - Öt bálványfa kivágásával kezdődött el hétfőn a történelmi Avas rehabilitációja. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában