Apa és fia együtt tért vissza a tett helyszínére Miskolcon

Akt.:
Kiskorúval raboltak
Kiskorúval raboltak - © Fotó: rtlklub.hu
Miskolc – Előbb kifosztottak, majd kiraboltak egy ágyban fekvő idős embert Miskolcon.

Három férfi, köztük egy apa és fiatalkorú fia előre kitervelve mentek be egy idős férfi házába éjszaka és műszaki cikkeket hoztak el onnan.

A trió 42 éves tagja 2015 májusában szabadult a börtönből és 14 éves fiához, illetve annak ismerőséhez, egy 24 éves férfihoz költözött. Mivel munkája és jövedelme nem volt, ezért eltervezte, hogy a szomszédban lakó idős férfihoz fognak betörni.

Közel egy hónapig figyelték a helyszínt, majd 2015 júniusában az éjszakai órákban indultak hárman betörni. A magukkal vitt feszítővassal előbb a drótkerítést bontották meg, majd a ház bejárati ajtaját törték fel.

Vitték, amit találtak

Az épületben értékek után kezdtek kutatni. Hogy észrevétlenek maradjanak, mindhárman fejlámpával világítottak. A fürdőszobában a rézcsöveket és a csaptelepeket feszítették le, majd módszeresen haladtak végig a helyiségeken.

A zajra felriadt a házban lakó idős férfi, aki félelmében nem mert felkelni az ágyból. A vádlottak egyike mindig szemmel tartotta, míg társai kutattak. Ekkor még nem bántalmazták. A házból ekkor közel 150 ezer forint értékű műszaki cikkeket hoztak el, melyeket másnap értékesítettek.

Mivel észlelték, hogy a házban még lehetnek értékek, pár nap múlva, szintén éjszaka visszatértek. Ismét felfeszítették az ajtót, illetve annak üvegét is betörték. Értékek után kutattak, majd bementek a sértett férfi szobájába és megveréssel fenyegették, ha nem adja át értékeit, pénzét. A 42 éves férfi többször meg is ütötte az ágyban fekvő 81 éves embert. Végül egy fatüzelésű kandallót hoztak el mintegy hetvenezer forint értékben. A cselekményt követően egy héttel fogták el őket.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett kifosztás bűntette, csoportosan, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és erőszakkal, éjjel, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat.

Fegyház és börtön

Az ügyészség az apával szemben, aki korábban kilenc alkalommal volt büntetve fegyházbüntetést, felnőttkorú társával szemben, aki szintén nyolc alkalommal állt már bíróság előtt börtönbüntetést, míg a cselekmény idején alig 14 éves vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott a bíróságnak. Mindhárman előzetes letartóztatásban várják a tárgyalás kitűzését.

– ÉM-SZB –


Videó: Az egyik miskolci rabló csak 14 éves volt

Miskolc – Még a csöveket is kitépték a falból és a csapokat is leszerelték azok a rablók, akik egy 83 éves férfi házába törtek be Miskolcon.
hirdetés


hirdet�s