BOON Sziréna

2016.09.13. 09:16

Börtönből robbantással fenyegetett, 10 milliót követelt Miskolcon

Miskolc - A használatra kapott mobiltelefonnal követte el a közveszéllyel fenyegetés bűntettét.

Miskolc - A használatra kapott mobiltelefonnal követte el a közveszéllyel fenyegetés bűntettét.

Első fokon 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a Miskolci Járásbíróság a fiatal felnőtt M. Martin vádlottat közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt. A dr. Rejtő Ildikó vezette büntetőtanács döntése szerint a jelenleg is jogerős börtönbüntetését töltő fiatalember nem bocsátható feltételes szabadságra.

A vádirat szerint M. Martin 2015 augusztusában, az egyik napon késő este a fiatalkorúak büntetés-végrehajtási intézetéből a 112-es központi segélyhívó telefonszámra olyan valótlan tartalmú bejelentést tett, hogy 6 kilogrammnyi T4 típusú robbanóanyagot helyezett el a miskolci ügyészség Dózsa György utcán található épületében. Közölte azt is, hogy amennyiben 10 percen belül nem utalnak 10 millió forintot a számlájára, akkor a szerkezetet felrobbantja.

Nem találtak bombát

A bejelentést követően az ügyészség épületét természetesen átkutatták, azonban robbanásra alkalmas eszközt nem találtak. A fiatalember az ellene indult büntetőeljárás során végig tagadta a bűncselekmény elkövetését, ám három cellatársa egyértelmű terhelő vallomás tett ellene. A vádat erősítette a szakértői vizsgálat, amely szerint 60–70 százalékban a fiú hangját azonosította a hívás hangfelvételén. Az ítélet ellen az ügyész, a vádlott és védője is fellebbeztek.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!