BOON Sziréna

2016.06.26. 10:13

Előzetesben a felsődobszai droglabor „munkatársai”

Felsődobsza, Miskolc - Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azokat a férfiakat, akik egy droglaborban dolgoztak Felsődobszán.

Felsődobsza, Miskolc - Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azokat a férfiakat, akik egy droglaborban dolgoztak Felsődobszán.

Mint arról, korábban beszámoltunk az elmúlt évek egyik legnagyobb kábítószerfogását hajtották végre a NAV és a rendőrség munkatársai Felsődobszán. Az illegális droglaborban külföldi munkások ipari mennyiségben gyártották a külföldre szánt kábítószert.

A külföldi és magyar személyekből álló elkövetői kör ópiát származékot gyártott. A kábítószernek minősülő anyagot szárított mák oldószeres feloldásával, préselésével, majd a préselt termék főzésével kapták, melyet akár heroin készítéséhez is használhattak volna a későbbiekben. Az illegális szert külföldre szánták, a 2016. június 22-ei rajtaütés eredményeként a drog sem oda, sem hazai piacra nem került.

A rajtaütést követően a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette a gyanúsítottakat. A telephelyen találtak alapján jelentős mennyiségű kábítószer birtoklás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya egy 44 éves férfival és hat társával szemben. A hatóság előterjesztése alapján a bíróság 2016. június 24-én mind a hét gyanúsított tekintetében elrendelte az előzetes letartóztatásukat.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság-


Felsődobsza, Miskolc - Az elmúlt évek egyik legnagyobb kábítószerfogását hajtották végre a NAV és a rendőrség munkatársai Felsődobszán. Az illegális droglaborban ukrán munkások ipari mennyiségben gyártották a külföldre szánt kábítószert.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!