BOON Sziréna

2016.04.13. 16:32

Nem kizárt: több elkövető is lehetett Kovácsvágáson?

Miskolc, Kovácsvágás - Várhatóan csütörtökön hirdetnek újra elsőfokú ítéletet az öt évvel ezelőtti kovácsvágási emberölés ügyében.

Miskolc, Kovácsvágás - Várhatóan csütörtökön hirdetnek újra elsőfokú ítéletet az öt évvel ezelőtti kovácsvágási emberölés ügyében.

A nyomozás azt állapította meg, hogy Cs. T. 2011 januárjában részegen és nem kizárható, hogy füves cigaretta hatása alatt – Kovácsvágáson bemászott a 81 éves özvegy K. D.-né lakásába. Brutálisan megverte az idős asszonyt, az arcát ököllel ütötte, majd megragadta a nyakát és úgy hátrafeszítette, hogy a nő két nyakcsigolyája eltört.

Hosszan szenvedett

Az idős nő a bántalmazás miatt teljesen mozgásképtelenné vált. A férfi kesztyűt húzott és értékek után kutatva feldúlta a lakást, elvitt mintegy 400 ezer forintot, valamint három–négy üveg aszúbort, majd hazament és lefeküdt aludni. Az idős nő hosszú haláltusa után a helyszínen meghalt. Holttestét másnap a szociális gondozó találta meg, aki értesítette a rendőrséget.

A Miskolci Törvényszék nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt első fokon 18 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a férfit.

Kérdések merültek fel

Az ügyvédi felebezés nyomán azonban a Debreceni Ítélőtábla megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet, és további bizonyítási eljárás lefolytatását írta elő.

A Debreceni Ítélőtábla határozata szerint az elsőfokú eljárásban nem sikerült a tényállást teljes körűen feltárni, a genetikai szakértői vélemény szerint további számos kérdés merül fel az elkövetéssel kapcsolatban, és az sem kizárt, hogy több elkövetője van a bűncselekménynek.

Az új elsőfokú eljárást a Miskolci Törvényszék egy másik büntető­tanácsa folytatta le, ennek nyomán várhatóan csütörtökön megszülethet az újabb elsőfokú határozat.


Nagyobb biztonságban

A Kovácsvágáson élőket rendkívüli módon megrázta a brutális emberölés híre. Voltak olyanok, különösen idősek, akik elköltöztek rokonaikhoz. Valamelyest megnyugvást jelentett, hogy az elkövetéssel vádolt fiatalembert elkapták, és azóta előzetes letartóztatásban várja további sorsát. A helyiek igyekeznek tenni a településen élők biztonságáért, három évvel a gyilkosság után újra megalakult a településen a polgárőrség. Szénás Ernő, a kovácsvágási polgárőrség vezetője nyilatkozta lapunknak, hogy nagyobb lett a szervezet, és a munka is átalakult a gyilkosság miatt. Gyakran járőröznek, és talán ennek is köszönhetően azóta nyugalom van a településen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!