BOON Sziréna

2011.10.01. 18:22

Tűzharc Miskolcon, ketten életveszélyben

Miskolc - Tűzharcban tettek ártalmatlanná a rendőrök szombaton Miskolcon egy férfit, aki megtámadta volt élettársát. Családi tragédia történt a Szeles utca egyik lakásában szombaton, feltehetően nyíllal lőtte fejbe volt élettársát egy férfi. Az esetet egy polgárőr jelentette a rendőröknek, miután meghallotta, hogy a nő segítségért kiállt.

Miskolc - Tűzharcban tettek ártalmatlanná a rendőrök szombaton Miskolcon egy férfit, aki megtámadta volt élettársát.

Családi tragédia történt a Szeles utca egyik lakásában szombaton, feltehetően nyíllal lőtte fejbe volt élettársát egy férfi. Az esetet egy polgárőr jelentette a rendőröknek, miután meghallotta, hogy a nő segítségért kiállt.Dr. Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője lapunknak elmondta: miután a kiérkező rendőrjárőrök becsengettek a lakásba, onnan válaszként lövés dördült. A rendőrök fedezékbe húzódtak, "felvették a tűzharcot" az elkövetővel szemben - mondta Gaskó Bertalan, hozzátéve, gyors, határozott és szakszerű intézkedés során sikerült ártalmatlanná tenni az elkövetőt, aki életveszélyesen megsérült. Jelenleg ő és a 37 éves áldozata – akit feltehetően szerelemféltésből bántalmazott és sebesített meg – életveszélyes állapotban vannak. Mindkettőjüket kórházba szállították - mondta a szóvivő, megjegyezve: az ügyben a rendőrség emberölés kísérlete miatt indított eljárást.

Gaskó Bertalan elmondta, hogy a rendőrök lőfegyverhasználatát parancsnoki vizsgálat követi, ugyanakkor megismételte: a rendelkezésre álló adatok szerint gyors, szakszerű, határozott és törvényes volt az intézkedés. Az eddigi vizsgálat szerint a 42 éves férfi gáz-riasztópisztollyal tüzelt a rendőrökre.

Az illető nem rendőr - mondta a médiában megjelent találgatásokra reagálva a szóvivő. Ezen pletykákra az adhatott okot, hogy a támadásra egy volt katonai lakótelepen került sor, de ennek ellenére az elkövető nem tagja és nem is volt tagja sem katonai, sem rendőri szervnek – hangsúlyozta Gaskó Bertalan.

- ÉM-NSZR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!