BOON Sziréna

2010.05.06. 18:57

Kiöntött a Szinva Diósgyőrben

<p>Miskolc - A Miskolcra csütörtök délután lezúduló víz áradást okozott Diósgyőrben, kilépett medréből a Szinva.</p>

A tűzoltóknak rengeteg munkát adott az áradás – ügyeletüktől szűkszavú információt kaptunk csak, mivel újabb és újabb hívásokat kellett fogadniuk. Eközben Rétközi Ferenc, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, a csütörtök délutáni vihar idején azt mondta: a csapadék elöntötte a diósgyőri városrész utcáit, folyamatosan szivattyúznak. A környék vízfolyásai is megáradtak, a patakok is hatalmas víztömeget szállítanak. Kazincbarcikai, szerencsi és tiszaújvárosi tűzoltók is segítették a miskolci tűzoltók munkáját.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint a lakásokból szivattyúzták a vizet, és takarították az utcákat, ahol a hömpölygő víz uszadékot, sarat rakott le. Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság illetékese azt közölte: a miskolci rendőrkapitányság jelentős erőkkel ment a helyszínekre, terelték a forgalmat, és előtérbe helyezték a személy- és a vagyonvédelmet.

Munkatársunknak a helyiek azt mondták: hirtelen és nagy mennyiségben zúdult le a víz. Azt láttuk a helyszínen, hogy a víznyelők nem bírják elvezetni a nagy mennyiségű csapadékot. Autók fulladtak le az úton, például a Hegyalja utca környékén – a hömpölygő ár sodorta a járműveket. Egy autót a garázsban dobált össze-vissza az oda betörő víz.

Munkát adott a tűzoltóknak a víz

eszak | 2010.05.06 18:32
A Miskolcra csütörtök délután lezúduló víz áradást okozott Diósgyőrben, kijött medréből a Szinva – ennél többet a Tűzoltóságtól nem tudtunk meg...

Viszi a víz fél Miskolcot

fuggetlen | 2010.05.06 18:29
Miskolc - Autókat sodortak el és számtalan házat is elöntöttek a jelentős esőzések miatt kiöntött bükki patakok Miskolcon. Helyenként méteres víz folyik az utcákon, az áradat mintegy tíz kilométer sugarú körben érinti a borsodi megyeszékhelyet.

Káoszt okozott a felhőszakadás Diósgyőrben

boon | 2010.05.06 17:57
Miskolc - A csütörtök délutáni hatalmas felhőszakadás óriási káoszt okozott Miskolc nyugati részén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!