BOON Sziréna

2010.05.07. 07:44

Játékon nyert traffipaxozás

<p>Miskolc, Nyékládháza - Rendhagyó traffipax-túra: most nem őt mérték, ő mérhetett. Kapása is volt a nyertesnek.</p>

Így szuper, ha nem engem fényképeznek – így értékelte a rendhagyó traffipax-túrát  Erdei József, aki megérdemelt jutalmát „vette át” csütörtökön. A nyékládházán élő férfi volt ugyanis a Közlekedési 13+1 KRESZ Totó nyertese, amelyet a megyei rendőr-főkapitányság, a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Borsod Online közösen szervezett. A fődíj: a rendhagyó traffipax-túra volt.

József csütörtök délelőtt Miskolc különböző pontjain mérhette az autók sebességét a rendőrökkel. Kapás is volt – mondta – több gyorshajtót is bemértek. A nyertes már a túra elején örült annak, hogy milyen jó lesz a másik oldalon állni, mikor nem ő rá „vadásznak”. Bár ő betartja a közlekedési szabályokat, csupán egyetlen egyszer kapták el gyorshajtásért – mesélte. – Akkor újdonságnak számított, az a traffipax, amely menetközben mér. „Meccsről siettem haza, egyszercsak egy villanás, azt hittem, villámlik, de nem, lefotóztak, mert gyorsan mentem” – mondta.

A játékra csaknem ezer megfejtés érkezett, de ebből csupán ötven volt telitalálatos – ezt már dr. Lovassyné Németh Mária rendőralezredes mondta el lapunknak. Sokan ugyanis rutinból közlekednek, nem pontosan ismerve a szabályokat, változásokat – magyarázta.

Meglepő változás

A rendőralezredest arról is kérdeztük, melyiknek nagyobb a visszatartó ereje: a pénzbüntetésnek vagy, ha összetört autók, balesetek képével hívják fel a figyelmet a gyorshajtás veszélyeire. A válasza az volt: a pénznek, ezt az is bizonyítja, mióta bevezették az objektív felelelősséget, kézelfogható a változás a gyorshajtás területén.

Lasztóczi Pétertől, a közlekedésrendészeti osztály vezetőjétől megtudtuk, a baleseti tendenciákat figyelve döntik el, hogy mikor hol állítják fel a traffipaxot. Most például a 3-as útszakaszon történt több baleset, ezért ezt kiemelten figyelik. De gyakorta megtalálhatjuk őket iskolák, gyalogátkelők környékén, vagy éppen az aszalói, csobádi, szikszói útszakaszon – mondta. Ha egy helyre többször visszatérnek, akkor ott egy ideig javul a helyzet, de amint nem ott mérnek, visszaemelkedik a szabálysértések száma – tette hozzá. Azt ő is megerősítette: az objektív felelősség bevezetése pozitív változást hozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!