BOON Sziréna

2010.05.13. 12:53

Encsen tárgyalják a szlovák futballhuligánok ügyét

<p>Encs - Csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolnak tizenegy szlovák futballszurkolót, akik kedden a Borsod megyei hejőkeresztúri pihenőben, majd Forrón egy parkolóban randalíroztak.</p>

A csütörtökön délelőtt Encsen megkezdődött bírósági tárgyalást a helyi művelődési központban tartják, mert a városi bíróság épületében nincs akkora tárgyalóterem, amelyben a vádlottaknak, valamint az érdeklődőknek is jutna elég hely. Ítélet az esti órákban várható.

Kedden a Pozsonyból Michalovcéra Magyarországon keresztül igyekvő, futballszurkolókkal teli busz utasai előbb a Hejőkeresztúr melletti autópálya pihenőnél rongáltak meg egy kamiont, valamint festékkel horogkeresztet rajzoltak az ott álló épület falára. Később pedig a forrói benzinkútnál kukákat rúgtak fel, jelzőtáblákat próbáltak meg kitépni a helyükről. Volt közöttük, aki levetkőzött és a hátsó felét mutogatta az arra járóknak, miközben magyarokat becsmérlő kijelentéseket tett. A helyszínre érkező, menetrend szerinti buszjárat oldalát kézzel ütötték, a visszapillantó tükröt elhajlították, amit egy utas megpróbált visszaállítani eredeti pozíciójába, őt leköpték.

Az Encsi Rendőrkapitányságra 98 szlovák, 12 cseh és egy ukrán állampolgárságú futballszurkolót állítottak elő. A garázdasággal gyanúsított tizenegy fiatal ügyét gyorsított eljárás keretében igyekszik lezárni a magyar igazságszolgáltatás. A sok vádlott, valamint a nyelvi nehézségek miatt a bírósági tárgyalás várhatóan elhúzódik, így vélhetően estére születik meg az ítélet.

- Független Hírügynökség -

Kapcsolódó cikkek:

111 előállított futballhuligánból 11 maradt őrizetben

fuggetlen | 2010.05.11 16:07
Összesen tizenegy szurkolót vettek őrizetbe a rendőrök a kedd reggeli szurkolói rendbontás után az előállított száztizenegy emberből.

Egy híján egy tucat futballhuligán őrizetben

boon | 2010.05.11 15:54
Encs - A ma reggel történt szurkolói rendbontások miatt az Encsi Rendőrkapitányság 11 garázdát vett bűnügyi őrizetbe. A bíróság az őrizetben lévő rendbontók ügyében - gyorsított eljárás eredményeként - várhatóan már csütörtökön dönt.

Szlovákok randalíroztak a hejőkeresztúri pihenőnél

eszak | 2010.05.11 11:16
Encs - Egy buszrakományra való Slovan Bratislava szurkolót tartóztattak fel a rendőrök Encsnél kedden reggel.

Külföldi futballszurkolókat állítottak elő Borsodban

boon | 2010.05.11 11:13
Encs - Egy kelet szlovákiai meccsre utazó futballhuligánok ma reggel előbb az M30-as autópálya Hejőkeresztúri pihenőjében, majd a Forrói benzinkútnál randalíroztak. A rendőrség az Encsi Rendőrkapitányságra 111 főt állított elő, a személyek soron kívüli elszámoltatása folyamatban van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!