BOON Sziréna

2010.04.14. 18:56

Paneltűz Miskolcon | Mégis bűncselekmény történt? - Gyanúsított már van

<p>Eger, Miskolc - Gyanúsítottként hallgatott ki egy embert a rendőrség a 2009. augusztusi, miskolci paneltűzzel kapcsolatban. Több ember halálát okozó közveszély okozás gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. Azt, hogy vannak-e további felelősei a tragédiának, még vizsgálják - mondta el Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-fõkapitányság sajtóreferense a Független Hírügynökségnek szerdán. A tűzben három ember, egy anya és két gyermeke haltak meg füstmérgezés miatt.</p>

A paneltűz kapcsán a Heves megyei rendõrök nyomoznak, mert miután a Borsod megyei rendõrség elfogultságot jelentett be, az Országos Rendõr-fõkapitányság õket jelölte ki a nyomozásra. A tûzvizsgálat kapcsán hasonló történt a tûzoltóknál is. Korábban fegyelmi eljárást kezdeményezett a miskolci közgyûlés a helyi tûzoltóparancsnok ellen. A fegyelmit azért kezdeményezték, mert a Nógrád megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság másodfokú vizsgálata azt állapította meg, hogy a tûzvizsgálat során szabálytalanságok történtek. Korábbi sajtóhírek szerint a tûzoltók hibáztak, mert nem mentek be idejében abba a lakásba, ahol végül az áldozatok meghaltak.

A rendõrség által most meggyanúsított emberrõl egyelõre nem tudni semmit. a rendõrség nem nyilatkozik a személyérõl, így nem tudni, hogy egy esetleg a tüzet okozó lakóról van-e szó, vagy azokról a munkásokról, akik a szellõzõrendszert - amin a tûz szétterjedt a házban - kiépítették. A rendõrség korábban közigazgatási eljárást folytatott az ügyben, vagyis a korábbi bizonyítékok alapján nem feltételeztek bûncselekményt, most viszont közveszély-okozással gyanúsítanak valakit.

Mint ismert, a tûz miatt hárman haltak meg, azt azonban, hogy mitõl gyulladt ki a hatodik emeleti lakás, nem lehetett megállapítani, mert a bizonyítékok megsemmisültek.


Miskolci paneltűz ügy: egy gyanúsított már van

eszak | 2010.04.14 20:07

Eger - Gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség egy magánszemélyt a miskolci paneltüzes esetként elhíresült ügyben a napokban – tájékoztatott Soltész Bálint, a büntetőeljárásban nyomozást folytató Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.


<hr />]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!