BOON Sziréna

2010.04.01. 14:36

Mezőőr találta meg az aknagránátokat Monokon

<p>Monok - Második világháborús hadszíntér volt az a terület, ahol csütörtökön az utolsó adatok szerint vélhetően több száz szárnyas aknagránátot találtak. Monoktól alig néhány kilométerre, a mezőőr találta meg a robbanószerkezeteket. A rendőrség tájékoztatása szerint a tűzszerészek a helyszínre tartanak.</p>

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, száz darab szárnyas aknát találtak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monok határában csütörtökön. Errõl Szepessy Zsolt, a település polgármestere tájékoztatott.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendõr-fõkapitányság délutáni tájékoztatása szerint a lakott területtõl körülbelül 3 kilométerre, az erdõszélen lévõ, úgynevezett Diós dûlõben egy mezõõr találta meg a nagy mennyiségû, földbe ásott robbanószert. Vélhetõen több száz darab, második világháborús szárnyas aknagránátról van szó. A rendõrök lezárták a területet, értesítették a honvéd tûzszerészeket, akik elindultak a helyszínre.

A környéken a második világháború idején harcálláspontok voltak, korábban már többször is találtak itt világháborús bombákat. Az eset kapcsán a rendõrség arról tájékoztatott, hogy aki ilyen eszközöket talál, az a rendõrségnek köteles haladéktalanul bejelenteni. A jegyzõ, illetve a rendõrség ezután ellenõrzi a bejelentés valódiságát, és figyelmeztetõ jelzésekkel jelölik meg a területet. Ezután értesítik a Honvédség tûzszerészeit és végrehajtják az általuk javasolt további intézkedéseket, például kiürítést, vagy a terület folyamatos õrzését, ha erre van szükség.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!